Το μότο του είναι: «Ξεπερνώντας τα όρια για τα παιδιά». Ο Λευτέρης Παρασκευάς τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει τον αθλητικό του αγώνα στα παιδιά. «Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να κάνω για τα παιδιά, που είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει στον κόσμο. Αποτελεί για μένα τεράστιο κίνητρο να αγωνιστώ για κοινωνικό σκοπό, ενώ είμαι αισιόδοξος πως μπορώ να καταρρίψω και το ρεκόρ διαδρομής» λέει στο «Τρέχω». Αξίζει πράγματι να διαβάσετε πού θέλει να πετύχει ρεκόρ…
Ο Λευτέρης Παρασκευάς εγκαινίασε πρόσφατα τη μεγάλη φιλανθρωπική καμπάνια The Extra Mile – Ξεπερνώντας τα Ορια Για Τα Παιδιά, μέσω σειράς μεγάλων δοκιμασιών, η οποία θα κορυφωθεί με το πιο απαιτητικό τρίαθλο του πλανήτη: το Enduroman, Arch to Arc.
Τον Ιούλιο του 2015, λοιπόν, με σημείο εκκίνησης τη Μαρμάρινη Αψίδα του Λονδίνου (Marble Arch) θα επιχειρήσει να τρέξει 140 χλμ. από το Λονδίνο έως το Ντόβερ, να κολυμπήσει 33,8 χλμ. διασχίζοντας το Στενό της Μάγχης έως το Καλαί στις ακτές της Γαλλίας και να κάνει ποδήλατο για 289,7 χλμ. μέχρι τον τερματισμό στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι (L’Arc de Triumph)!
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο 18 αθλητές παγκοσμίως έχουν τερματίσει τη συνολική απόσταση των 463,5 χλμ. αυτού του αγώνα και ο Λευτέρης έχει στόχο όχι μόνο να τερματίσει αλλά και να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο είναι 61 ώρες και 27 λεπτά.
«Πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω ρεκόρ διαδρομής, αρκεί να τελειώσει χωρίς απρόοπτα το κολύμπι. Είναι το πιο αμφίρροπο αγώνισμα που πολλές φορές λόγω των ρευμάτων δεν μπορείς να ελέγξεις και μένεις ατελείωτη ώρα στην ίδια θέση. Για αυτό άλλωστε δεν έχω προσδιορίσει πότε ακριβώς θα ξεκινήσω τον αγώνα μου τον Ιούλιο, αφού παρακολουθώ στενά τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή. Οσον αφορά το τρέξιμο, ακολουθώ ένα συγκεκριμένο πλάνο, τρέχοντας αρχικά 16 χλμ., στη συνέχεια 15 και μετά 13 χλμ. και πάλι από την αρχή με ενδιάμεσα διαλείμματα των 3-4 λεπτών. Οσο για την κόπωση είμαι συνηθισμένος αφού έκανα υπερμαραθώνιο, απλώς τα παυσίπονα δεν τα γλιτώνεις σε μια τέτοια δοκιμασία, καθώς οι πόνοι είναι έντονοι και δεδομένοι» λέει ο Λευτέρης Παρασκευάς που έχει πλάι του τη WIND, η οποία και στηρίζει την υπερπροσπάθειά του στην πιο ακραία, υπερμαραθώνια διαδρομή τριάθλου στον κόσμο που είναι και για καλό σκοπό.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Λευτέρης έχει ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων, μέσω της διαδικτυακής crowd-funding πλατφόρμας www.ammado.com/community/154459 για τον σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα Περπατώ και ήδη οι πρώτοι του φίλοι έχουν συνεισφέρει.

«Θα ήθελα να πω στον κόσμο που θέλει να βοηθήσει και ίσως ντρέπεται να βάλει ένα μικρό ποσό, να μη σκέφτεται έτσι. Ακόμα και ένα ευρώ να βάλει ο καθένας, μετράει η διάθεση να προσφέρει και συνολικά το ποσό θα είναι σημαντικό. Προσωπικά προτιμώ να βάλουν χίλιοι άνθρωποι από 1-2 ευρώ ο καθένας, από το να βάλουν δέκα φίλοι από 30 ευρώ» επισημαίνει ο Λευτέρης που συμμετέχει όλο και πιο συχνά σε αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα, έχοντας τρέξει και παλαιότερα στο «140 χιλιόμετρα για ένα χαμόγελο» αλλά και στο «Κολυμπώ για τους άλλους».

Αλλωστε ο Λευτέρης Παρασκευάς που έχει ξεκινήσει από το κολύμπι (πρωταθλητής με την εθνική ομάδα) συνεχίζει να έχει επαφή με το υγρό στοιχείο, καθώς παίζει πόλο στη γενέτειρά του στον Βόλο με τη Νίκη, την οποία λατρεύει. Δίπλα του έχει ανθρώπους που τον στηρίζουν και τον βοηθούν, όπως η Χριστίνα Πάππας που έχει αναλάβει τη φωτογραφική κάλυψη, για την προβολή όλων των δραστηριοτήτων του.
Επίσης η Κατερίνα Παπαμάρκου είναι ο σύνδεσμός του στα social media, ενώ ο Πάνος Κουρτίδης είναι ο art director.

Από τα… ψαλίδια στο Ironman

Ο Λευτέρης Παρασκευάς ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως κομμωτής σε κινηματογραφικές παραγωγές, ενώ διατηρεί και το δικό του κομμωτήριο στο Κέντρο. Ξεκίνησε την πορεία του ως τριαθλητής το 2011, λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα Ironman. Ακολούθησαν και άλλοι αγώνες όπως το Celtman, το Ultraman, καθώς και πολλοί άλλοι τοπικοί τριάθλου και αγώνες κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσω των αθλητικών επιδιώξεών του ο Λευτέρης προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να συγκεντρώσει πόρους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Λεπτομερή λίστα των φιλανθρωπικών του δράσεων μπορείτε να δείτε στο: http://www.lefterisparaskevas.com/#our-work. Ξεπερνώντας τα δικά του προσωπικά σωματικά και ψυχολογικά όρια, ο Λευτέρης προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να παρακινήσει τον κόσμο να υπερβεί και εκείνος τα δικά του όρια ως προς τη φιλανθρωπική του συνείδηση και τη συμμετοχή του στα κοινά.