Ο Κώστας Σλούκας ανήκει στη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ. Είναι ο πιο παλιός από τους νέους παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός και μαζί με τους Κώστα Παπανικολάου και Βαγγέλη Μάντζαρη ήταν από τους πρωταγωνιστές των επιτυχιών των μικρών εθνικών ομάδων μπάσκετ.

Ο Σλούκας μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις της περιφέρειας. Είναι εξαιρετικός οργανωτής, πολύ καλός πασέρ, αλλά και σκόρερ όταν χρειαστεί. Το γεγονός ότι σκοράρει σε δύσκολα σουτ από την περιφέρεια σχεδόν με τη λήξη του χρόνου, δείχνει έναν παίκτη που διαθέτει αυτοπεποίθηση και δεν φοβάται.

Από το 2011 είναι βασικός στο ρόστερ της Εθνικής ανδρών. Ο 25χρονος γκαρντ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, πρώτη του ομάδα ήταν ο Μαντουλίδης, ενώ αγωνίστηκε έναν χρόνο στον Αρη με τη μορφή δανεισμού.

Στο μεταγραφικό κομμάτι τώρα. Η εξαιρετική πορεία του τα δύο τελευταία χρόνια, τον έχει κάνει περιζήτητο. Το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό λήγει και ήδη οι προτάσεις έχουν αρχίσει να φτάνουν στα χέρια του.

Αίσθηση ωστόσο, προκάλεσε η πρόταση του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα, πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 24 ώρες, από την κατάκτηση του τίτλου με τον Ολυμπιακό. Οι Πράσινοι λοιπόν φέρονται να έχουν κάνει πρόταση για διετές συμβόλαιο ύψους (συνολικά) 1,6 εκατ. ευρω. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος επίσης είχε δεχτεί πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά παρέμεινε στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη πλευρά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον 25χρονο παίκτη θέλει τόσο η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όσο και η Μπαρτσελόνα.

Η προσφορά της τουρκικής ομάδας ξεπερνούσε το ένα εκατ ευρω, αλλά μετά την αποχώρηση του χορηγού κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν αυτή η πρόταση εξακολουθεί να ισχύει. Παράλληλα, περίπου στο ίδιο ποσό κινείται και η πρόταση της Μπαρτσελόνα.

Τι λέει όμως ο Σλούκας: «Δεν έχουμε πει κάτι ακόμα. Είμαι δεμένος με την ομάδα. Θα γίνει συζήτηση και θα μιλήσω με τον προπονητή να δω τι ρόλο έχει στο μυαλό του για μένα. Το χρηματικό δεν είναι πρόβλημα, πέντε πάνω πέντε κάτω… Θα κοιτάξω το καλύτερο για το μέλλον μου, είμαι επαγγελματίας και ελπίζω να ‘ναι στον Ολυμπιακό».

Ο Σλούκας είχε συμβόλαιο 450.000 ευρώ ετησίως. Τώρα, οι Ερυθρόλευκοι θα του καταθέσουν την πρόταση τους, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι αρκετά αυξημένη συγκριτικά με την εφετινή χρονιά.