Θα διανύσουν ποδηλατώντας 900 χιλιόμετρα, από τη Βενετία στη Στουτγκάρδη με σκοπό «ιερό», να συγκεντρώσουν χρήματα για τα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη.

Πρόκειται για την ποδηλατοπορεία GBI 2015 – Global Biking Initiative που ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου με τη συμμετοχή 400 ποδηλατών από 23 χώρες και θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουνίου. Εγχείρημα που κρίνεται αρκετά απαιτητικό αφού η διαδρομή περνάει μέσα από τις Άλπεις.

Η κάθε ομάδα ποδηλατεί για ένα διαφορετικό φιλανθρωπικό σκοπό. Η ελληνική ομάδα GBI Hellas δίνει δυναμικό «παρών» με 23 Έλληνες και συμμετέχει για να ενισχύσει τα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη.

H ελληνική ομάδα GBI Ηellas (Φωτό: GBI Hellas)

Όπως σημειώνει η ελληνική ομάδα η ποδηλατοπορεία για φιλανθρωπικό σκοπό είναι «κάτι σύνηθες και διαδεδομένο σε πολλές χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης». Στην Ελλαδα όμως αποτελεί – ακόμα – έννοια ελάχιστα γνωστή. «Ίσως κάποιοι να έχουν ακούσει για ποδοσφαιρικούς αγώνες των οποίων «τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς». Αλλά μέχρι εκεί».

Στο εξωτερικό ωστόσο, εδώ και χρόνια πραγματοποιούνται πορείες με ποδήλατο για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες – συμπληρώνει η ελληνική ομάδα – «δεν είναι αθλητές ποδηλασίας. Είναι άνθρωποι καθημερινοί, με δουλειές, οικογένειες και υποχρεώσεις, που αποφασίζουν να αφιερώσουν κάποιο από τον ελεύθερο χρόνο τους, κάνοντας κάτι που αγαπούν και βοηθώντας παράλληλα αυτούς που έχουν ανάγκη. Ζητάνε την ηθική, ψυχολογική και υλική υποστήριξη του περίγυρού τους, για να συμμετέχουν και να προσφέρουν φιλανθρωπία μέσω της συμμετοχής τους».

To GBI

To Global Bike Initiative ξεκίνησε το 2008 από μια παρέα Γερμανών ποδηλατών και από τότε κάθε χρόνο εξελίσσεται, αναπτύσσεται, αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία.

Για τα χωριά SOS

Oι Έλληνες συμμετέχοντες θα συγκεντρώσουν δωρεές από τους πολίτες προκειμένου να υποστηριχτεί και να ενισχυθεί το σημαντικό έργο των παιδικών χωριών SOS.

Στο GBI 2013 η ελληνική ομάδα είχε κάνει ποδήλατο από το Παρίσι έως το Ντίσελντορφ και είχε συγκεντρώσει €9500, τα οποία παραδόθηκαν στα παιδικά χωριά SOS της Βάρης.

Μέλη της ελληνικής ομάδας GBI Hellas κάτω από τον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι

σε παλαιότερη ποδηλατοπορεία (Φωτό:GBI Hellas)

Όποιος επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνει η ελληνική εθνική ποδηλατική ομάδα GBI για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS, μπορεί να καταθέσει στην τράπεζα ALPHA BANK: (ΙΒΑΝ) GR25 0140 1010 1010 0200 2012 356, δικαιούχος Παιδικά χωριά SOS.

Δείτε εδώ νέα και φωτογραφίες από την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας.

Οι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter @orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση