Η κυβέρνηση και από άποψη στρατηγικής δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θοδωρής Δρίτσας.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας, ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι «είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ειδικά για το λιμάνι του Πειραιά πρέπει να λυθούν επείγοντα και σοβαρά ζητήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατήγγειλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχουν καθυστερήσει στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και ρυθμίσεων, που θα εναρμονίζουν τη νομοθεσία της Ελλάδας με ό,τι προβλέπεται διεθνώς.

Ειδικά για τον ΟΛΠ, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι «πρέπει να τρέξουμε για μία νέα σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ, που θα κατοχυρώνει και θα οριοθετεί πλήρως την ταυτότητα του λιμανιού».

Η κυβερνητική θέση είναι συγκεκριμένη, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, «δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση, αν το λιμάνι δεν αποκτήσει την οριοθετημένη, θεσμοθετημένη και νομοθετημένη ταυτότητά του». Πρόκειται για μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας.

Ερωτηθείς για το αν ασκούνται πιέσεις από το εξωτερικό, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι «οι πιέσεις είναι προφανείς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από