Οι ταλιατέλες σουπιάς πριν από μερικά χρόνια ήταν ιδιαίτερο υλικό και δεν τις έβρισκες εύκολα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σήμερα τις πουλάνε ακόμη και στα μπακάλικα της γειτονιάς, αφού η αστική φοβία για το «μαύρο μακαρόνι» έχει περάσει. Σήμερα θεωρείτε και είναι ένα καλό και ιδιαίτερο ζυμαρικό που έχει ελαφρά γεύση θάλασσας. Όσο για το μοσχοχτάποδο, είναι το φθηνότερο στο είδος και γι’ αυτό προτείνεται σε πολλές καλοκαιρινές συνταγές, αλλά το σερβίρουν και σε πολλά ακριβά εστιατόρια.

Υλικά

250 γραμμάρια μαύρες ταλιατέλες (με μελάνι σουπιάς)

500 γραμμάρια μοσχοχτάποδα

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 δαφνόφυλλα

1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε (βγάζουμε το μάτι), πλένουμε καλά τα μοσχοχτάποδα και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Κόβουμε σε μικρά καρέ το κρεμύδι και το σκόρδο σε φετάκια και τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα χταποδάκια και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρασί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μοσχοχτάποδα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες (σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία) τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα μας.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε προσθέτοντας φρεσκοτριμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαιντανό.