Η «Ιριδα», η «Τουΐγκι» και ο «Γίγαντας»…φόρεσαν δορυφορικό ραδιοκολάρο. Το διάστημα από τις 18 έως τις 25 Μαϊου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση ραδιοσήμανσης αρκούδων στις ΠΕ Καστοριάς και Κοζάνης από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ALPINE σε συνέργεια με το πρόγραμμα LIFE ARCTOS KASTORIA, που διανύει, ήδη, το τελευταίο εξάμηνο υλοποίησής του.

Οι τρεις αρκούδες ραδιοσημάνθηκαν από την επιστημονική ομάδα της οργάνωσης. και μαζί με τις άλλες τρεις που ραδιοσημάνθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο – την «Αλκμήνη», τη «Γαλήνη» και τη «Ζωηρούλα» – «συνεργάζονται» τώρα με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις, τη συμπεριφορά τους και τις συνήθειές τους. Το δορυφορικό ραδιοκολάρο επιτρέπει με ακρίβεια λίγων μέτρων τον εντοπισμό και την καταγραφή της θέσης τους κάθε μια ώρα, στέλνοντας SMS μέσω Internet αλλά και σε ψηφιακό χάρτη σε πραγματικό χρόνο μέσω ειδικής εφαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Γίγαντας» είναι το μεγαλύτερο αρσενικό που έχει ποτέ ραδιοσημάνει η ΚΑΛΛΙΣΤΩ μέχρι σήμερα με περίμετρο λαιμού 104 εκατοστά και βάρος 300 κιλά! Αντίθετα η Τουΐγκι και η Ίριδα ήταν σχετικά ελλιποβαρείς, κάτι πολύ λογικό άλλωστε καθώς προσφάτως ξύπνησαν από τον χειμέριο λήθαργο.

Η «Πόλη μου» κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebook Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instanea για καθημερινή και άμεση ενημέρωση.