«Τη Δευτέρα ανοίγει η ΕΡΤ» είχε πει ο Πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα και αναφερόταν στη σημερινή Δευτέρα. Παρά την πρωθυπουργική «εντολή», όμως, σήμερα η ΕΡΤ δεν ανοίγει.

Αντίθετα το μεσημέρι, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, εγκρίνεται ο διορισμός του προεδρείου και των μελών του ΔΣ της –πράξη που καθυστέρησε τρεις ημέρες από τον αρχικό προγραμματισμό. «Δεν γίνεται να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις για τη λειτουργία της ΕΡΤ» είπε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας και η φράση του ερμηνεύθηκε ως ευθύτατο καρφί κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Χθες λοιπόν, Κυριακή, η Κωνσταντοπούλου άδραξε την ευκαιρία και επέστρεψε τα πυρά. «Για να τελειώνουμε με τη σπέκουλα» μου λέει αξιόπιστη πηγή ότι άρχισε την αναφορά της στην υπόθεση της ΕΡΤ η Πρόεδρος της Βουλής, «θεωρώ ότι η επιλογή Ταγματάρχη είναι μη υπερασπίσιμη και δεν ανταποκρίνεται στο νέο υπόδειγμα δημόσιας τηλεόρασης που θέλουμε να χτίσουμε».

Και φυσικά –για τη Ζωή μιλάμε –δεν έμεινε μόνο εδώ. Εκανε γνωστό, σύμφωνα με την ίδια γραμμή πληροφόρησης, ότι έχει ενημερώσει για αυτή τη θέση της τον Πρωθυπουργό, προτού –παρακαλώ –ανακοινωθεί η επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Παράλληλα υπεραμύνθηκε της στάσης της, λέγοντας πως «αυτό δεν με φέρνει σε καμία αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό ούτε με την κυβέρνηση» και «ο καθένας και η καθεμιά μας κρίνεται για τις επιλογές και για τη στάση του».

Το φινάλε της ομιλίας είναι σχεδόν αναμενόμενο. Η Κωνσταντοπούλου, μου μεταφέρεται, στον επίλογό της έστειλε ξεκάθαρη προειδοποίηση προς το Μαξίμου: «Το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον οφείλουμε συλλογικά να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τις επιλογές των προσώπων τα οποία εμπιστευόμαστε και με τα οποία συμπράττουμε».