Είναι τόσο απλό, τόσο εύκολο, τόσο νόστιμο πιάτο για ένα βράδυ π.χ. μιας Πέμπτης όπως σήμερα αλλά και για ένα brunch, ξέρετε τώρα για ένα από αυτά τα κυριακάτικα απομεσήμερα που τεμπελιάζουμε γύρω από ένα τραπέζι.

Υλικά

5 μεγάλα αυγά

½ φλ γάλα

½ κ.τ.γλ ξερό βασιλικό ή 1 κτ.γλ φρέσκα φυλλαράκια

½ κ.τ.γλ ξερή ρίγανη

½ κ.τ.γλ θυμάρι

1 πρέζα κόκκινο καυτερό πιπέρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια

1-2 κ.τ.σ ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση

250 γρ μικρά λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 φλ φρέσκα φύλλα από σπανάκι (baby)

μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση (προαιρετικά)

λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί τα αυγά το γάλα, τα αρωματικά χόρτα και το αλατοπίπερο.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα βαρύ τηγάνι (ή άλλο σκεύος) που μπορεί να μπει και στο φούρνο, ρίχνουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει διπλό χαρτί κουζίνας.

Προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε επίσης το σπανάκι και τα ντοματίνια και αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθει το σπανάκι.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μείγμα του αυγού και το μισό μπέικον και ανακατεύουμε. Μετά από 2 λεπτά, όταν αρχίζει να ψήνεται γύρω γύρω η ομελέτα, ρίχνουμε το υπόλοιπο μπέικον και μεταφέρουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πήξει και να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας και σερβίρουμε αμέσως αφού πασπαλίσουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.