Ο κατάλογος των μαρτύρων –πρόκειται για 25 μη πολιτικά πρόσωπα –που θα κληθούν στις πέντε πρώτες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια κλείδωσε. Το κλου είναι άλλο. Τι θα γίνει και πώς με τους διεθνείς παράγοντες που έχουν προταθεί ως μάρτυρες.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής λοιπόν Δημήτρης Βίτσας προετοίμασε και ένα προσχέδιο της επιστολής που θα σταλεί προς τους μάρτυρες του εξωτερικού, με την οποία τους ζητά να παρευρεθούν σε συνεδρίαση. Τους καλεί να ορίσουν ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσαν να καταθέσουν, ενώ εναλλακτικά τους δίνει τη δυνατότητα είτε να τους επισκεφθεί αντιπροσωπεία της Επιτροπής είτε να επιλέξουν άλλο τρόπο επικοινωνίας.

Συντριπτική πλειοψηφία

Με όπλο τους την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβαν χθες από τον Αρειο Πάγο οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης συνεχίζουν το κυνήγι κατά τη διαφθοράς.

Μαθαίνω μάλιστα ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ανανέωσε τη θητεία τους με συντριπτική πλειοψηφία: οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δέκα θετικές ψήφους και μόνο μία αρνητική. Η αποκάλυψη υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ και όχι μόνο, μπορεί να κρύβουν και θησαυρούς που θα φέρουν έσοδα (αμήν!) στο ταμείο του ελληνικού Δημοσίου. Αρκεί –όπως ζητούν οι εισαγγελείς –να ενισχυθεί ο μηχανισμός ελέγχου με εξειδικευμένο προσωπικό, επιστημονικό και διοικητικό.

Απογείωση Ρουμελιώτη

Κανείς δεν χάνεται: πρόεδρος του ΔΣ του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος αναλαμβάνει ο καθηγητής Οικονομικών Παναγιώτης (Τάκης) Ρουμελιώτης.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ (επί Ανδρέα Παπανδρέου) που έχει διατελέσει και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, συνόδευσε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο πασχαλιάτικο ραντεβού του με την Κριστίν Λαγκάρντ προκαλώντας την παραίτηση του νυν εκπροσώπου μας.