Στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του λιμένα Πειραιά αναφέρονται γερμανικές εφημερίδες.

«Και όμως η Ελλάδα πουλά»  είναι ο τίτλος άρθρου της Handelsblatt, στο οποίο σημειώνεται ότι αν και αρχικά η ελληνική κυβέρνηση είχε σταματήσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, τώρα προκειμένου να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της χώρας αποφάσισε να αλλάξει στάση.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι προφανώς η Ελλάδα υπέκυψε στις πιέσεις των πιστωτών της για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του 51% του Πειραιά.

Ανάλογη είναι και η εκτίμηση της Frankfurter Allgemeine, η οποία επισημαίνει ότι τρεις ξένες εταιρείες αναμένεται να υποβάλουν προτάσεις για την απόκτηση των μετοχών του ΟΛΠ.

Από την πλευρά της η Rheinische Post γράφει ότι η Ελλάδα προφανώς θέλει να πουλήσει τα ασημικά της για να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ το Spiegel σημειώνει: "Κάτι γίνεται στην Αθήνα: έπειτα από μακρά περίοδο μπλοκαρίσματος η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά. Με αυτό τον τρόπο η χώρα αντιμετωπίζει την πίεση των πιστωτών της".

Σύμφωνα με το Spiegel, ότι η πώληση του λιμένα Πειραιά αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από