Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 400 κιλά ντομάτας (!) έβγαλε την περασμένη χρονιά ο καλλιεργητής Αριστείδης Σωτηριάδης μαζί με τη σύζυγό του από μια έκταση μόλις 50 τετραγωνικών μέτρων που καλλιεργούσαν στο δημοτικό Λαχανόκηπο του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Μάλιστα, τα 80 από αυτά τα κιλά η οικογένειά του τα έδωσε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Εστιατόριο -Συσσίτιο.

Ο κ Σωτηριάδης μαζί με άλλους καλλιεργητές των πρώτων περιόδων λειτουργίας των λαχανόκηπων – από το 2013 έως το 2015 – βραβεύθηκαν για την υψηλή σοδειά και τη μεγάλη ποσότητα της προσφοράς της παραγωγής τους στις κοινωνικές δομές σήμερα το πρωί σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε έναν από τους τρεις Δημοτικούς Λαχανόκηπους, επί της οδού Βίτσι στις Συκιές.

Πάντως, σήμερα τροφοδοτήθηκαν οι τρεις λαχανόκηποι του δήμου Νεάπολης-Συκεών με περίπου 22.000 φυτά, μεταξύ των οποίων ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, καρπούζια, πεπόνια, προκειμένου οι 100 δικαιούχοι καλλιεργητές της τρέχουσας εαρινής περιόδου να ξεκινήσουν αμέσως την παραγωγή τους.