Η BMW έδωσε μια πρώτη γεύση – έστω και σε καμουφλαρισμένη φωτογραφία – τη νέα λιμουζίνα της, την σειρά 7, ενώ παρουσίασε και μια σειρά νέων τεχνολογιών που θα φέρει το πολυτελές μοντέλο της, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες στην αγορά.

Η νέα BMW Σειρά 7 θα έχει νέα εμφάνιση, ελαφρύτερο αμάξωμα και την άνεση που αρμόζει στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Τα νέα μοντέλα της BMW Σειράς 7 θα είναι μέχρι 130 κιλά ελαφρύτερα από αυτά της απερχόμενης γενιάς, χάρη στην εκτεταμένη χρήση νέων υλικών όπως τα πολυκαρμπονικά κ.α. Θαχρησιμοποιεί έναν εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα τελευταίας γενιάς τουBMW Group. Ο νέος βενζινοκινητήρας BMW TwinPower Turbo συνδυάζεται με πιο εξελιγμένο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Επίσης, θα γίνει και εκτεταμένη χρήση αερανάρτησης με αυτόματη ρύθμιση ύψους στάνταρ, που αυξάνει την οδηγική άνεση. Το Dynamic Damper Control περιλαμβάνεται στάνταρ. Οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι αποσβεστήρες βελτιώνουν τα επίπεδα άνεσης και ενισχύουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Διαισθητική λειτουργία με αναγνώριση χειρονομιών

Το νέο μοντέλο θα φέρει το σύστημα iDrive, μέσω του οποίου ο οδηγός θα μπορεί να χειρίζεται όλες τις ηλεκτρονικές λειτουργίες. Επίσης, το συγκεκριμένο σύστημα θα έχει για πρώτη φορά μορφή Touch Display. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες θα μπορούν να λειτουργούν το σύστημα όπως τις σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές. Πέρα από τη γνωστή χρήση του Controller για τον έλεγχο του συστήματος, οι λειτουργίες του μπορούν να ελέγχονται και από την οθόνη αφής.

Μία πρόσθετη λειτουργία του iDrive ονομάζεται BMW gesture control και λανσάρεται για πρώτη φορά. Κινήσεις χεριών ανιχνεύονται από έναν τρισδιάστατο αισθητήρα και ελέγχουν τις λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας εύκολα και διαισθητικά. Οι χειρονομίες μπορούν να χρησιμοποιούνται για αρκετές λειτουργίες, όπως έλεγχος έντασης ήχου στις εφαρμογές audio και αποδοχή ή απόρριψη εισερχομένων τηλεφωνικών κλήσεων. Υπάρχει επίσης δυνατότητα συνδυασμού μιας ειδικής χειρονομίας με μία εξατομικευμένη λειτουργία.