Όλα τα ζητήματα που άπτονται της ψυχικής υγείας τέθηκαν «επί τάπητος» σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, διοικητών, διευθυντικών στελεχών νοσοκομείων και εκπροσώπων φορέων του χώρου της Υγείας.

Ο κ. Ξανθός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα θέματα ψυχικής υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και ταυτόχρονα να λάβει γνώση των προτάσεων των εμπλεκομένων φορέων.

Και ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες από την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας με σειρά παρεμβάσεων και συσκέψεων στην Κρήτη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου, σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων γιατρών στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα εφημεριών από τον Δεκέμβριο του 2014 έως σήμερα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα επείγοντα περιστατικά διακινούνται με δυσκολία λόγω έλλειψης προσωπικού και αυξημένης προσέλευσης ασθενών, ενώ οι λίστες αναμονής για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, το αυξημένο κόστος, η έλλειψη ασφάλισης και η απουσία επαρκούς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οδηγούν στη συσσώρευση τακτικών περιστατικών που βρίσκουν διέξοδο στο Τμήμα Επειγόντων του δημόσιου νοσοκομείου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από