Η Mini ετοιμάζεται να προωθήσει στον χώρο του αυτοκινήτου μια πρωτοποριακή ιδέα: Tαγυαλιά επαυξημένης όρασης, τα οποία ενισχύουν την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της οδήγησης και φροντίζουν να μην αποσπάται ο οδηγός από τις διάφορες λειτουργίες που βρίσκονται στο ταμπλό.

Δουλειά των συγκεκριμένων γυαλιών είναι να προβάλουν, όπως τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων μέσω του συστήματος head up display, πληροφορίες απευθείας εμπρός στα μάτια σας. Τα γυαλιά της Mini ονομάζονται “Augmented Vision” και συνδέονται με διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου, πχ όπως είναι το σύστημα πλοήγησης, η κατανάλωση καυσίμου, η αυτονομία κ.α.

Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός μπορεί να έχει όλες τις πληροφορίες μπροστά στα μάτια του χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο.

Επίσης, τα συγκεκριμένα γυαλιά θα φέρουν και σύστημα φωνητικών εντολών, ώστε να μην αποσπάται ούτε κλάσμα δευτερολέπτου ο οδηγός από τον δρόμο. Η πρεμιέρα των συγκεκριμένων γυαλιών θα γίνει στην έκθεση της Σαγκάης, στην Κίνα, από 20 – 29 Απριλίου.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το κόστος των συγκεκριμένων γυαλιών και αν τα συγκεκριμένα γυαλιά θα παραχθούν άμεσα.