Αφαντος, εκτός από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, παραμένει από το 2009 ο επί χρόνια οικονομικός διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα Χρήστος Καραβέλας.

Μετά τη δική του εξαφάνιση ο ανακριτής είχε προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος των παιδιών του και της συζύγου του. Η κίνηση αυτή τότε είχε θεωρηθεί μοχλός πίεσης προς τον κατηγορούμενο, ο οποίος όμως εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος.

Ο Χρ. Καραβέλας φέρεται ως συντάκτης ενός εγγράφου στο οποίο προβλέπονταν διαδοχικές τμηματικές εκταμιεύσεις σημαντικών χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 75.000.000 γερμανικών μάρκων, στο πλαίσιο της λεγόμενης «συμφωνίας 8%» (σ.σ.: αντιστοιχεί στο ποσοστό από τον καταμετρούμενο όγκο πωλήσεων που θα δινόταν σε στελέχη του ΟΤΕ) μεταξύ της μητρικής εταιρείας και της ελληνικής Siemens.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε στην παραπεμπτική πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Γαληνός Μπρης, οι εκταμιεύσεις σε εκτέλεση της συμφωνίας αυτής ελάμβαναν χώρα κατόπιν υποβολής σχετικών αιτημάτων, αρχικά από τον Χρήστο Καραβέλα και έπειτα από τους συγκατηγορουμένους του στην ίδια υπόθεση Ηλία Γεωργίου και Πρόδρομο Μαυρίδη. Τα χρήματα αυτά φέρεται μάλιστα ότι δίνονταν, κυρίως σε μετρητά, για δωροδοκίες υπαλλήλων ή στελεχών του ΟΤΕ.

Η πολυετής ενασχόλησή του με τα οικονομικά της εταιρείας τον καθιστά εκ των πραγμάτων και έναν από τους βασικότερους κατηγορουμένους στην υπόθεση των μαύρων ταμείων, ο οποίος ήταν σε θέση να γνωρίζει καλά κάθε σταθμό από τις μίζες που βρίσκονται στο επίκεντρο της Δικαιοσύνης.

Για την ιστορία, πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά του απηλλάγησαν με το βούλευμα που εκδόθηκε πρόσφατα για τον Χρ. Καραβέλα και άλλους 63 κατηγορουμένους.