Θέλουν να μας πνίξουν και να μας τσακίσουν, όμως εμείς δεν υποκύπτουμε στον ζυγό των ξένων ιμπεριαλιστών της Ουάσιγκτον, του Βερολίνου και των Βρυξελλών, μπορούμε να κάνουμε την υπερήφανη έξοδο και να βροντοφωνάξουμε «όχι»!

Καλά, δεν τα λέει έτσι ακριβώς αλλά στο περίπου, το ανεπίσημο όργανο του λαφαζανισμού ιστοσελίδα iskra. Αφορμή γι’ αυτό το ξέσπασμα του αρθρογράφου Γιάννη Γιώτη (που απαντάει και αν τον φωνάξεις Πανα-γιώτη) , αποτέλεσαν οι αξιώσεις των αξιωματούχων του ΔΝΤ και της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά τις συναντήσεις που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Επίσης, καταγράφει και τις συνεχιζόμενες πιέσεις από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων ώστε να εμπλουτιστούν περισσότερο οι ελληνικές θέσεις με –τι άλλο, παρά –νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση φέρεται να έχει λάβει προθεσμία μέχρι τις 19 Απριλίου προκειμένου να συμφωνήσει με τα τεχνικά κλιμάκια σε μια νέα λίστα «μεταρρυθμίσεων», έτσι ώστε στο Εurogroup της 24ης Απριλίου να επέλθει οριστική συμφωνία και να πέσει το ρευστό.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα αναφέρουν στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην ιστοσελίδα, δηλαδή στον εαυτό τους. Λένε λοιπόν ότι μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο «η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις που θα οδηγήσουν τον ελληνικό λαό και τη χώρα σε μια νέα προοδευτική και βιώσιμη διέξοδο από το τέλμα και θα ξεσφίξουν τη θηλιά της χρηματοδότησης από τον λαιμό της χειμαζόμενης ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Αυτός είναι άλλωστε και ο καημός τους. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την iskra, η κυβέρνηση δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς και εμμένει στην εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος. Προφανώς αυτό είναι το «θέλω» του Παναγιώτη, γιατί από εκπτώσεις μέχρι τώρα άλλο τίποτα.