Στο Παρίσι αναμένεται να φτάσει το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, για να συμμετάσχει το πρωί της Πέμπτης σε διεθνές συνέδριο οικονομολόγων που οργανώνει το «Ινστιτούτο για μια Νέα Οικονομική Σκέψη» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Νέα Οικονομική Σκέψη» είναι ο τίτλος του συνεδρίου και σλόγκαν «Ελευθερία, Ισότητα, Ευθραυστότητα» (Liberté, Egalité, Fragilité), που θυμίζει το τρίπτυχο της Γαλλικής Επανάστασης, μόνο που στη θέση της «Αδελφοσύνης» οι οικονομολόγοι προτίμησαν την έννοια του εύθραυστου (fragilité).

Ο κ. Βαρουφάκης, προβλέπεται να κάνει ομιλία το πρωί, με θέμα «Πολιτική με άλλα μέσα, θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης και εθνική κυριαρχία στις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση τραπεζών».

Την ομιλία του θα προλογίσει ο Νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν γύρω από τα μεγάλα θέματα που αφορούν τις ανισότητες, την οικονομική αστάθεια, καθώς και τη διδασκαλία της οικονομίας. Στόχος είναι να διερευνηθεί «πως μια νέα οικονομική σκέψη θα μπορούσε να υπηρετήσει καλύτερα την κοινωνία».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Βαρουφάκης θα έχει την Πέμπτη πρόγευμα εργασίας με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Τον υπουργό Οικονομικών θα συνοδεύει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.