Ολιγόλεπτη συνάντηση είχαν οι εταίροι της προηγούμενης συγκυβέρνησης. Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος συναντήθηκαν στο γραφείο του δεύτερου χθες το απόγευμα στη Βουλή. Προγραμματισμένο ραντεβού δεν υπήρξε. Τους δύο πολιτικούς αρχηγούς έφερε κοντά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος, καθώς έβγαινε από το γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έπεσε πάνω στον Σαμαρά.

«Περάστε, μέσα είναι ο πρόεδρος» του είπε. Ετσι και έγινε. Οπως αποκάλυψε λίγη ώρα αργότερα στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΝΔ, «απλώς ανταλλάξαμε ευχές για τις γιορτές και μια καλησπέρα».

«Μόνο μια καλησπέρα;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι και ο Σαμαράς απάντησε ότι «ήταν μια καλησπέρα με εκτόπισμα»!

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής –κάτι που κυκλοφόρησε εντόνως χθες το μεσημέρι στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου –απάντησε: «Οψόμεθα».

…και η ανοιχτή στήριξη στον Πανούση

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, εκτίμησε πως οι δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (για τους κουκουλοφόρους και τη χρήση του DNA ως αποδεικτικού υλικού) είναι αντίθετες με το πνεύμα που διατύπωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πανούσης στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στα «ΝΕΑ» αλλά φωτογραφίζουν μια τάση που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ και διχάζει την κοινωνία: «Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω αν η κυβέρνηση θα τις κάνει δεκτές» ξεκαθάρισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα με χιούμορ σχολίασε ο Κωνσταντινόπουλος την επικαιρότητα και τις εξελίξεις στην οικονομία. Συγκεκριμένα, είπε χαριτολογώντας στους δημοσιογράφους πως μετά τον ΣΥΡΙΖΑ «ΠΑΣΟΚ θα λέτε και θα κλαίτε!».