Ένα χρόνο μετά την επέμβαση στο στομάχι, η οποία την βοήθησε να χαλιναγωγήσει την όρεξή της, η 13χρονη σήμερα Αλέξις Σαπίρο από το Τέξας των ΗΠΑ, έχει καταφέρει να συμμετέχει σε δύο αγώνες, αυτούς των 3 και των 5 χιλιομέτρων.

Η Αλέξις ήταν παχύσαρκη και η ανεξέλεγκτη όρεξή της προερχόταν από ένα άλλο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Σε ηλικία 9 ετών βρέθηκε στον εγκέφαλό της ένας καλοήθης όγκος, ο οποίος εκτός από την όρεξη, της προκαλούσε και έντονες ζαλάδες. Ήταν όμως σε σημείο του εγκεφάλου που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρεθεί ολόκληρος.

Όσο ο όγκος αναπτυσσόταν, τόσο περισσότερα κιλά έπαιρνε η Αλέξις και τόσο πιο δυσκίνητη και νωθρή γινόταν. Η ζωή της βρισκόταν ήδη σε κίνδυνο.

Ετσι, οι γιατροί αποφάσισαν να την υποβάλουν σε γαστρικό μπαϊ μπας για να αντιμετωπίσουν την παχυσαρκία που προκαλούσε ο όγκος. Ούτε αυτό όμως ήταν εφικτό, καθώς το συκώτι της ήταν πολύ διογκωμένο.

Τελικά η κατάλληλη επέμβαση γι΄αυτήν ήταν η γαστρεκτομή. Μία επέμβαση που μείωσε στο ένα τέταρτο το μέγεθος του στομάχου της. Πριν από ένα χρόνο μόλις βγήκε από το χειρουργείο, το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να αρχίσει να περπατάει. Ήθελε να τρέξει ξανά όπως έκανε όταν ήταν εννέα ετών παιδί.

Με την υποστήριξη των γονιών της η 13χρονη έχασε το ένα τέταρτο του βάρους της και ξεκίνησε να περπατάει. Σε μερικούς μήνες κατάφερε να βαδίσει γρήγορα και να διανύει περίπου 1 χιλιόμετρο δίχως ιδιαίτερη κούραση.

Ένα χρόνο μετά, κατάφερε να περπατήσει γρήγορα και συμμετείχε σε αγώνες των 3 και 5 χιλιομέτρων.

«Θα συνεχίσω να τρέχω όσο μπορώ. Και θα συμμετέχω σε αγώνες κάθε μήνα. Μέχρι να χάσω τα κιλά και να έχω μία φυσιολογική ζωή», δήλωσε η ίδια.