Καθώς η φέτα λιώνει δημιουργείται μια πολύ νόστιμη κρεμώδης σάλτσα που ταιριάζει άριστα με το μπρόκολο και τα ζυμαρικά

Υλικά

250 γρ πένες

1 μικρό μπρόκολο

150 γρ φέτα

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

½ φλ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα

προαιρετικά 1 φλ βρασμένο αρακά

και μερικά φυλλαράκια βασιλικό

Εκτέλεση

Βάζουμε το μπρόκολο σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι. Χωρίζουμε τα μπουκετάκια του κόβουμε το κεντρικό κοτσάνι αφαιρούμε τη σκληρή εξωτερική φλούδα του και το κόβουμε σε ροδέλες. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο νερό και μόλις πάρει βράση το αλατίζουμε και ρίχνουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά να μαλακώσει αλλά όχι τελείως, πρέπει να κρατάει. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το μπρόκολο και το ρίχνουμε για λίγο σε μια λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσει το λαμπερό πράσινο χρώμα του. Κατόπιν το σουρώνουμε και το φυλάμε στην άκρη.

Στο νερό που συνεχίζει να βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για μερικά λεπτά (al dente).

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλατιπιπερώνουμε και το γυρίζουμε να σοταριστεί καλά παντού. Ρίχνουμε τον αρακά, τις πένες και τη φέτα τριμμένη με το πηρούνι.

Προσθέτουμε 2-3 κ.τ.σ από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με λίγη τριμμένη μυζήθρα, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μερικά φυλλαράκια βασιλικού (προαιρετικά).

Τιπς

* Αντί για πένες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μικρό ζυμαρικό (πένες, φιογκάκια, κοχυλάκια, σκιουφιχτά κ.α.)

* Αντί για λιωμένο σκόρδο, το κόβουμε στη μέση και αφού σοταριστεί και αφήσει το άρωμά του στο ζεστό λάδι το πετάμε