Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρώτη ιδιωτικοποίηση επί νέας κυβέρνησης, η πώληση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στον ΟΠΑΠ. Στην πρώτη του συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση το ΤΑΙΠΕΔ εξουσιοδότησε τον πρόεδρο Στ. Πιτσιόρλα να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης πώλησης του ΟΔΙΕ στον ΟΠΑΠ, ύψους 40 εκατ. ευρώ, με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό να γίνει ακόμη και πριν από το Πάσχα.

Αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει περιθώριο μέχρι και τις 15 Ιουλίου, οπότε και εκπνέει η παράταση για την εκκαθάριση του ΟΔΙΕ. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Πιτσιόρλας αλλά και ο νέος διευθύνων σύμβουλος Α. Λεούσης ανακοίνωσαν επίσης την πρόθεσή τους να μειώσουν κατά 30% τις αμοιβές τους’

Στο μεταξύ, τη δυσαρέσκειά της για την απόρριψη από το ΣτΕ του σχεδίου ανάπλασης για τον Αστέρα Βουλιαγμένης εκφράζει με ανακοίνωσή της η αραβοτουρκική κοινοπραξία ACG που είχε πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό. Οπως αναφέρει, «η απόφαση του ΣτΕ έχει οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση της Αστήρ κάτω από τα 150 εκατ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τη συμφωνηθείσα τιμή αγοράς» (σ.σ.: 400 εκατ. ευρώ).