Ποιος να το πίστευε ότι μια ημέρα η Jaguar θα παρουσίαζε στην αγορά ένα πολυτελές μοντέλο που θα απαιτούσε μόλις 4λτ/100χλμ. Πρόκειται για τη νέα Jaguar XF, ένα μοντέλο που έχει πολλές νέες καινοτομίες, τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και κινητήρων. Το νέο μοντέλο έχει συντελεστή οπισθέλκουσας αεροδυναμικής 0.26, ενώ είναι κατασκευασμένο σε ποσοστό 75% από αλουμίνιο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους κατά 190 κιλά και την αύξηση της ακαμψίας μέχρι και κατά 28%.

Η νέα Jaguar XF έχει μια εξελιγμένη τεχνολογία στις αναρτήσεις που ονομάζεται προσαρμοζόμενο σύστημα Adaptive Dynamics. Δουλειά του συγκεκριμένου συστήματος να ανιχνεύει αυτόματα το ιδανικότερο σετάρισμα των αναρτήσεων και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του οδηγού, τον τρόπο οδήγησης και το είδος της ασφάλτου.

Το νέο μοντέλο προσφέρεται με ένα 2λιτρο ντίζελ μοτέρ που θα έχει δύο παραλλαγές: Η πρώτη που αποδίδει 170 ίππους και 380 Nm και μια δεύτερη με 180 ιππους και ροπή 430 Nm. Θα υπάρχει ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο ενώ η πιο πλούσιες εκδόσεις θα μπορούν να παραγγελθούν και με αυτόματο οκτώ σχέσεων. Με το εξάρι κιβώτιο η έκδοση των 170 ίππων καταναλώνει μόλις 4,0 λτ./100 χλμ.! Το 3λιτρο Επίσης, θα υπάρχει και τρίλιτρο ντίζελ μοτέρ twin-turbo V6 με ισχύ 300 ίππων.

Στο εξοπλισμό του νέου μοντέλου ξεχωρίζει το σύστημα infotainment InControl Touch Pro, που φέρει μια οθόνη αφής 10,2 ιντσών και μάλιστα διαθέτει έναν 4πύρηνο επεξεργαστή.