Το Honda FCV Concept, που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους. Το εντυπωσιακό μοντέλο διαθέτει σύστημα κυψελών καυσίμουκαι αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016 στην Ιαπωνία και λίγους μήνες μετά και στην Ευρώπη.

Πρόκειται για το τρίτο όχημα κυψελών καυσίμου παραγωγής της Honda με σύστημα κίνησης – μαζί και με τη μικρότερη συστοιχία κυψελών καυσίμου – που θα είναι τοποθετημένη κάτω από το καπό ενός συμβατικού αμαξώματος σεντάν.

Πρακτικά, το FCV Concept εφοδιάζεται με ένα ρεζερβουάρ αποθήκευσης υδρογόνου υψηλής πίεσης που παρέχει αυτονομία πάνω από 700 χιλιόμετρα. Η αναπλήρωση του ρεζερβουάρ διαρκεί τρία λεπτά, κάνοντας τον ανεφοδιασμό γρήγορο και εύκολο όπως στα σημερινά βενζινοκίνητα οχήματα.

Η νέα συστοιχία κυψελών καυσίμου που τοποθετείται στο FCV Concept είναι κατά 33% μικρότερη από την προκάτοχό της, αλλά αποδίδει ισχύ πάνω από 100 kW. Αυτό βελτιώνει τις συνολικές επιδόσεις κατά περίπου 60%.

Το νέο μοντέλο μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως πέντε επιβάτες.Να σημειωθεί, ότι κινείται από ηλεκτρισμό ο οποίος παράγεται από τη χημική αντίδραση υδρογόνου και οξυγόνου σαν πηγή ισχύος του.