Σκεπτικισμό ως προς το αν στο Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία για την ελληνική υπόθεση εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ερωτηθείς για το εάν οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα βρούμε μια λύση για τα ελληνικό πρόβλημα χρέους ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε: «Από ό, τι έχω ακούσει για τις τεχνικές συνομιλίες του Σαββατοκύριακου, είμαι πολύ δύσπιστος (skeptical), αλλά θα λάβουμε σήμερα μια έκθεση και εν συνεχεία θα δούμε».

Ο Σόιμπλε είπε ότι η Γερμανία δεν θα επιθυμούσε μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ, ωστόσο προσέθεσε πως νέα ελληνική κυβέρνηση στην πρέπει να εκπληρώσει «το ελάχιστο των απαιτήσεων» (the minimum of the claims).

Σημειώνεται πως το Σάββατο η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ είχε σύσκεψη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ευρωζώνη για το θέμα του ελληνικού χρέους. Πάντως, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επισήμως δεν επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης.