Η Porsche επεκτείνει την γκάμα της Cayman, με μια νέα εκδοχή που αναμένεται να φέρει αντιζηλίες με το αδελφάκι της, την 911 GT3. Η νέα Cayman GT4 δανείζεται πολλά στοιχεία από την 911 GT3, με στόχο το πρώτο μοντέλο να αποκτήσει ακόμη πιο πολλά γκάζια και επιδόσεις εφάμιλλες με τα πιο γρήγορα super cars της κατηγορίας.

Η νέα Cayman GT4 έχει φτιαχτεί με γνώμονα την μέγιστη δυναμική συμπεριφορά, χωρίς να χάνονται οι ανέσεις στην καθημερινή οδήγηση.Το μυστικό της επιτυχίας της νέας Cayman GT4,είναι ο 6κύλινδρος κινητήρας των 3.8 λτ. που με τις κατάλληλες τροποποιήσεις έχει αγγίξει τους 385 ίππους.

Το συγκεκριμένο μοτέρ προέρχεται από την 911 Carrera S και συνδυάζεται με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Cayman έχει τη δυνατότητα να πιάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 295 χλμ./ώρα . Πάντως, το εργοστάσιο υπόσχεται ότι η κατανάλωση καυσίμου είναι στα 10,3 λτ./100 χλμ.

Η οδική συμπεριφορά του θα προσφέρει πιο αγωνιστική αίσθηση και σε αυτό έχει συμβάλει το γεγονός ότι, η ανάρτηση του έχει χαμηλώσει κατά 30 χλστ. Επίσης, έχει γίνει μεγαλύτερη τοποθέτηση δισκόφρενων που προέρχονται από την 911 GT3, ενώ προαιρετικά μπορεί να εφοδιαστεί με κεραμικά δισκόφρενα.

Το νέο μοντέλο, η αγωνιστικών επιδόσεων Cayman GT4 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της τον Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πάντως, η τιμή του νέου μοντέλου στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 85.779 ευρώ.