To νέο Opel Corsa OPC ετοιμάζεται να βάλει τα γυαλιά στον ανταγωνισμό. Οι νέοι του αντίπαλοι θα είναι το καινούργιο Ford Fiesta ST αλλά και το πολυαναμενόμενο Renault Clio R.S! Το μικρό πυραυλάκι αποκαλύφθηκε από την Opel – και συγκεκριμένα από την Vauxhall στη Βρετανία – όπου αναμένεται να βάλει φωτιά στην άσφαλτο, χάρη στο νέο τούμπο κινητήρα 1.6 λίτρων που στην συγκεκριμένη περίσταση θα αποδίδει 210 ίππους.

Ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας, έχει δεχθεί τις ειδικές περιποιήσεις του βελτιωτικού αγωνιστικού τμήματος, που χωρίς ιδιαίτερο κόπο, θα δίνει – εκτός από τους 210 ίππους – και μια εξαιρετική ροπή, που θα αγγίζει τα 300Nm.

Δεν είναι απίθανο, το νέο μοντέλο, εκτός από τις αγωνιστικές του επιδόσεις, να έχει και εξαιρετική οδική συμπεριφορά που – εκτός από τα ηλεκτρονικά συστήματα που θα το θωρακίζουν – θα φέρει και ένα εξελιγμένο περιορισμένης ολίσθησης διαφορικό – στον προαιρετικό εξοπλισμό.

To χρώμα που λανσάρεται – ως το επίσημο της Οpel – θα είναι το μπλε. Στο εσωτερικό του, η εταιρεία έβαλε τα καλύτερα και πιο σπορ υλικά της, όπως τα σπορτίφ Recaro καθίσματα και βέβαια τα απαραίτητα λογότυπα της έκδοσης στα πλαϊνά μαρσπιέ των θυρών. Στις φωτογραφίες η βρετανική εκδοχή του Corsa OPC με τα λογότυπα της Vauxhall.