Σοκ προκαλεί η άγρια κακοποίηση-βασανισμός μιας 50χρονης οικιακής βοηθού από τη Βουλγαρία, από τον γιο 80χρονης κατάκοιτης την οποία η γυναίκα περιποιείτο.

Το βίαιο περιστατικό διαδραματίστηκε σε περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας.

Ο 56χρονος δράστης συνελήφθη, ενώ η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας, για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ως συνεργοί άλλα δύο άτομα, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας δεν έχουν ακόμα διαπιστωθεί.

Η 50χρονη από τη Βουλγαρία εργάζεται χρόνια στην Ιστιαία, ως οικιακή βοηθός ή για να προσέχει ηλικιωμένους και δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα με τους πρώην εργοδότες της.

Στο σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας του 56χρονου ξεκίνησε να εργάζεται τις τελευταίες ημέρες. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο 56χρονος επισκέφθηκε τη μητέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγόρησε την 50χρονη ότι είχε αφαιρέσει χρήματα -περίπου 900 ευρώ- από το σπίτι.

Η οικιακή βοηθός αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ευθύνεται και ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός. Το επεισόδιο δεν τελείωσε στον καυγά, αλλά είχε βίαιη συνέχεια. Οργισμένος ο 56χρονος, έφυγε από το σπίτι και επέστρεψε με ενισχύσεις. Με δύο συνεργούς του, ξυλοκόπησε με μανία την 50χρονη, χτυπώντας τη κυρίως στο πρόσωπο, για να την αναγκάσει να του πει για τα χρήματα.

Τραυματισμένη η γυναίκα, κατέφυγε σε φιλικό της σπίτι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Από το Κέντρο Υγείας ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και μετά την κατάθεση του θύματος συνελήφθη ο δράστης.

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη κατακράτηση, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλή, σε βάρος της 50χρονης.

Ο 56χρονος από την πλευρά του υπέβαλε έγκληση σε βάρος της, για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση και κλοπή χρηματικού ποσού από το σπίτι της μητέρας του.

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή για να απολογηθεί.