«Κάθε μέρα, ένα κορίτσι γίνεται 18 ετών και επιλέγει να ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό πορνό», λέει στην κάμερα ο Ράιλι, ένας 23χρονος «ατζέντης» που φιλοξενεί στο σπίτι του στο Μαϊάμι έξι κοπέλες ηλικίας 18-21 ετών που εργάζονται στο συγκεκριμένο, ταχύτατα ανελισσόμενο, παρακλάδι της πορνογραφικής βιομηχανίας. Διότι μόνο ερασιτεχνικά δεν είναι τα βίντεο που περιγράφονται έτσι στις σχετικές ιστοσελίδες – τουλάχιστον σε ποσοστό 95%, καθώς πάντα υπάρχουν επιδειξιομανείς ή εκδικητικοί νεαροί που θέλουν να μοιραστούν τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις.

Αυτό είναι το θέμα που επέλεξαν οι Τζιλ Μπάουερ και Ρόνα Γκράντους, δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «Hot Girls Wanted» που έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο στο Φεστιβάλ του Σάντανς. Επαγγελματικές πορνοταινίες που είναι επίτηδες γυρισμένες με ερασιτεχνικό στυλ και έχουν για πρωταγωνίστριες κορίτσια της διπλανής πόρτας. Τα οποία, έχοντας μεγαλώσει στην εποχή του Ιντερνετ, της έκθεσης μέσω των σόσιαλ μίντια και της σεξουαλικοποίησης της ποπ κουλτούρας, αντιμετωπίζουν το πορνό με την εξής χαλαρή στάση: «Αφού το κάνουμε που το κάνουμε, γιατί να μην πληρωθούμε;».

Και πληρώνονται. Τουλάχιστον για τους τρεις μήνες που διαρκεί κατά μέσο όρο η καριέρα τους. Η 18χρονη Τερέζα που ασχολήθηκε με το πορνό για να δραπετεύσει από τον μικρόκοσμο της πόλης της στο Τέξας, λέει στην κάμερα ότι έβγαλε 25.000 δολάρια σε τέσσερις μήνες. Εχοντας όμως πληρώσει για σέξι εσώρουχα, μανικιούρ, μακιγιάζ και δύο τεστ για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα κάθε εβδομάδα, έμεινε με 2.000 δολάρια στην τσέπη.

Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά είναι απολύτως νόμιμα. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο καθένας μπορεί να πάρει μια βιντεοκάμερα, να δηλώσει πορνοπαραγωγός και να ζητήσει σεξ από μια ενήλικη. Και αυτό διότι η γυναίκα πληρώνεται για την «ερμηνεία» της και όχι για τη σεξουαλική πράξη.