Εγινε και αυτό. Προεκλογικός αγώνας στη γερμανική Βουλή για τις εκλογές στην Ελλάδα. Την αφορμή έδωσε επίκαιρη ερώτηση του κόμματος Η Αριστερά με θέμα: «Η Ελλάδα έχει μέλλον στο ευρώ». Τουλάχιστον σε αυτό συμφώνησαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων που στη μία ώρα της συζήτησης πέρασαν από το βήμα του Μπούντεσταγκ. Κατά τα άλλα, η κυβερνητική πλευρά τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, ενώ η Αριστερά ζήτησε τον τερματισμό της ακολουθούμενης πολιτικής.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το νέο πρόσωπο της νέας Ελλάδας που βγαίνει από τα ερείπια που εσείς δημιουργήσατε» είπε ο Ντίτερ Ντεμ από το κόμμα Η Αριστερά απευθυνόμενος στους Χριστιανοδημοκράτες και στους Σοσιαλδημοκράτες. «Ο Τσίπρας είναι ο νέος εκπρόσωπος της αρχαιότερης δημοκρατίας» πρόσθεσε. Το κούρεμα που δεν έγινε όταν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους ήταν στα χέρια ιδιωτών πρέπει να γίνει τώρα είπε ο Ντεμ, καλώντας τη γερμανική κυβέρνηση να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα μετά τις εκλογές.

Σαφώς αντίθετη στο κούρεμα του χρέους εμφανίστηκε η κυβέρνηση. Το ύψος του χρέους είναι «αυτή τη στιγμή παντελώς αδιάφορο» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Μίχαελ Μάιστερ. Η απόσβεσή του θα αρχίσει για ένα μέρος των δανείων το 2020 και για το υπόλοιπο το 2023. «Αυτό σημαίνει ότι το ζήτημα της εξυπηρέτησης του χρέους δεν τίθεται καν για τα επόμενα χρόνια». Κατά τα άλλα, η γερμανική κυβέρνηση, πρόσθεσε, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα. Ούτε πρόκειται όμως να αλλάξει τη γραμμή της εξαιτίας των εκλογών στην Ελλάδα. «Τη στάση που τηρήσαμε τα τελευταία χρόνια θα συνεχίσουμε να την τηρούμε και μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης» είπε ο κ. Μάιστερ, «συμφωνίες που έχουν υπογραφεί πρέπει να τηρούνται, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων».

Ιδιαίτερο σεβασμό στα βάρη που σηκώνει ο ελληνικός λαός ζήτησε στην παρέμβασή του ο Σοσιαλδημοκράτης υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη στον προεκλογικό αγώνα που διεξάγεται στην Ελλάδα.