Για οκτώ διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε αγροκτήματα κατηγορούνται δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν στο Γύθειο.

Πρόκειται για έναν 23χρονο κι έναν 35χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Επιπλέον, ο 35χρονος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ, όπως προέκυψε, ο 23χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, από τις 21 Δεκεμβρίου 2014 έως και τις 2 Ιανουαρίου, είχαν διαπράξει οκτώ κλοπές σε αγροκτήματα στο Γύθειο Λακωνίας, όπου αφαίρεσαν συνολικά περισσότερα από 132 τσουβάλια με ελαιόκαρπο, αγροτικά εργαλεία και αντικείμενα συγκομιδής ελαιοκάρπου, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.500 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία αλυσοπρίονα, 54 τσουβάλια με ελαιόκαρπο, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για τη συγκομιδή ελαιοκάρπου, σιδερένιος λοστός, μαχαίρι κι ένα αυτοκίνητο, ενώ μέρος των αντικειμένων και εργαλείων που είχαν κλαπεί αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.