«Το 2105 η Ιταλία θα αρχίσει να βγαίνει από την οικονομική ύφεση», σύμφωνα με τις προβλέψεις οι οποίες περιέχονται σε νέα έκθεση του Κέντρου Μελετών της Ένωσης Βιομηχάνων (Confindustria).

Η Ένωση Βιομηχάνων της χώρας προβλέπει ότι το ιταλικό ΑΕΠ θα παρουσιάσει αύξηση 0,2% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 και η ανοδική του πορεία θα συνεχισθεί καθ΄ όλη την επόμενη διετία.

Συνολικά, η Confindustria εκτιμά ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ιταλίας θα μειωθεί, φέτος, κατά 0,5%, το επόμενο έτος θα παρουσιάσει αύξηση 0,5% και το 2016 θα σημειώσει άνοδο 1,1%.

Σε ότι αφορά την ανεργία, οι ιταλοί βιομήχανοι προβλέπουν ότι το 2015 θα παραμείνει στο 12,9% ενώ το 2016 αναμένεται ελαφρά μείωση της στο 12,6%.

Το Κέντρου Μελετών της Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria εκτιμά, επίσης, ότι «η διαφθορά αποτελεί πραγματικό εμπόδιο για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη» αποσαφηνίζοντας ότι «αν η Ιταλία, με την δικαστική έρευνα Καθαρά Χέρια, πριν είκοσι χρόνια, είχε καταφέρει να μειώσει την διαφθορά στο επίπεδο της Γαλλίας, το ιταλικό ΑΕΠ, φέτος, θα ήταν υψηλότερο κατά σχεδόν 300 δισεκατομμύρια ευρώ».