Το νέο μοντέλο της Opel στην κατηγορία των αυτοκίνητων πόλης ακούει στο όνομα Karl. Το νέο αυτοκίνητο μήκους 3,68 μέτρων, διαθέτει χώρους για πέντε άτομα και σύμφωνα με την Opel θα κοστίζει κάτω από τα 10.000 ευρώ. Θα εφοδιάζεται με πολυάριθμες τεχνολογίες ασφάλειας, άνεσης και infotainment κ.α.

Το Karl θα φέρει κάτω από το καπό έναν νέο 1.0 λτ με 75 ίππους που θα συνδυάζεται με πεντάρι κιβώτιο. Το πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης του έχουν ρυθμιστεί με κριτήριο την ασφάλεια και άνεση στην κορυφή της κατηγορίας του.

Στον εξοπλισμό του, εκτός από το στάνταρ ESP με έλεγχο πρόσφυσης, θα φέρει Hill Start Assist, που εμποδίζει την προς τα πίσω κύλιση του αυτοκινήτου κατά την εκκίνηση σε κεκλιμένη επιφάνεια, σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας – Lane Departure Warning κ.α.

Επίσης θα διαθέτει πρόγραμμα City mode που μειώνει την προσπάθεια του οδηγού στο τιμόνι μέσω ενός μπουτόν, αλλά και το Park Assist, που αποτρέπει τις ανεπιθύμητες προσκρούσεις στο παρκάρισμα εκδίδοντας μία ηχητική προειδοποίηση όταν το όχημα πλησιάζει σε εμπόδια κατά την οπισθοπορεία. Επίσης, θα προσφέρεται προαιρετικά και με ηλιοροφή.

Στα γκάτζετ σημειώστε το σύστημα infotainment IntelliLink της Opel, που επιτρέπει την άμεση ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS και Android και φέρνει τον κόσμο ενός smartphone μέσα στο αυτοκίνητο.Θα κυκλοφορήσει στην αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι.