Αυτοβούλως προσήλθαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Εφετείο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, προκειμένου να καταθέσουν στον εισαγγελέα για τις καταγγελίες της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου, περί απόπειρας εξαγοράς της ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή του μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι «ο κ. Σούκουρης δεν είναι, ούτε υπήρξε συνεργάτης μου».

Μίλησε για αθλιότητες του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο οποίος – όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης – επιχειρεί «ναδημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των βουλευτών που θέλουν να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή μεθόδευση εκφοβισμού των μελών του Κοινοβουλίου. Αυτή η μεθόδευση δεν πρόκειται να περάσει», ούτε θα βοηθήσει τον κ. Καμμένο να επιβιώσει πολιτικά», τονίζει ο κ. Μηταράκης στην ανακοίνωση και καταλήγει: «Ο κ. Καμμενος αδιαφορεί για το μέλλον της χώρας. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά τα δήθεν 3 εκατομμύρια, αλλά το 3% των δημοσκοπήσεων».

«Μετα τη συνεχιζόμενη περιφορά της λάσπης απο Καμμένο και Ξουλιδου που ενέπλεξαν το όνομα μου, κριναμε σκόπιμο να έρθουμε αυτοβούλως να καταθέσουμε. Δεν εχουμε καμια εμπλοκή», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Η γνωριμία μου με τον Σούκουρη ηταν γνωριξια δεκα λεπτών. Εχω δει αυτο τον ανθρωπο οπως βλέπω εκατοντάδες ανθρώπους. Μας ενέπλεξαν για πολιτικούς λόγους. Ειναι προσπάθεια του Καμμένου αν τολμήσουν βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εχουν τη ρετσινιά».

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας την Τετάρτη Ξουλίδου, Μελάς, Μηταράκης και Γεωργιάδης

Εν τω μεταξύ, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα κληθούν την Τετάρτη να καταθέσουν για τις καταγγελίες της Σταυρούλας Ξουλίδου, τόσο η ίδια όσο και οι Νότης Μηταράκης και Αδωνις Γεωργιάδης από τη ΝΔ, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση αυτή.

Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής – μειοψήφησε μόνον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου – η οποία ασχολήθηκε με το θέμα, ύστερα από πρόταση του προέδρου της Χρήστου Μαρκογιαννάκη, μετά τις δημοσιοποιούμενες καταγγελίες περί αργυρώνητων βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής.