Κέρδη μετά από φόρους ύψους 110,5 εκατ. ευρώ είχεστο εννεάμηνο του 2014 ο όμιλος της Alpha Bank, ο οποίος πέτυχε βελτίωση της χρηματοοικονομικής του επίδοσης.

Σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης δήλωσε ότι «καθώς βελτιώνονται οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η χώρα επανέρχεται σε τροχιά ανακάμψεως, σημειώσαμε και πάλι μία σημαντική επίδοση όσον αφορά αφενός τη βελτίωση της οργανικής μας κερδοφορίας και αφετέρου τη μείωση του λειτουργικού κόστους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτυχής ολοκλήρωση της Συνολικής Αξιολογήσεως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης κατατάσσει την Alpha Bank πρώτη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών ως προς την κεφαλαιακή θέση και της προσδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας.

«Μετά την επιτυχία του Προγράμματος Οικειοθελούς Αποχωρήσεως Προσωπικού και την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Citi, επικεντρωνόμεθα στην επίτευξη των στόχων του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως και στην πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικής μας κερδοφορίας δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Τραπέζης» κατέληξε ο Δημήτρης Μαντζούνης.