Τα θέματα των υδρογονανθράκων αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μανιάτης θα μιλήσει στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) με την Μισέλ Πατρόν, ειδική σύμβουλο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και διευθύντρια για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Το βράδυ της Δευτέρας , ο υπουργός ΠΕΚΑ θα παραστεί σε δεξίωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πρεσβεία της Ελλάδας, για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον ακαδημαϊκό και ειδικό επί θεμάτων ΑΟΖ, Θεόδωρο Καρυώτη.

Το σημερινό πρόγραμμά του θα ολοκληρωθεί με δείπνο που θα έχει με τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Γιώργο Σακελλάρη, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας.

Το αυριανό πρόγραμμα του κ. Μανιάτη στην αμερικανική πρωτεύουσα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ δρ Έρνεστ Μονίζ, την υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα ενέργειας, Κάθριν Νοβέλι, καθώς και με εκπροσώπους πετρελαϊκών εταιρειών, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων δεξαμενών σκέψης, ακαδημαϊκών, επαγγελματικών στελεχών του Κογκρέσου και δημοσιογράφων.

Την Τετάρτη, ο κ. Μανιάτης θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, με θέμα «Ανατολική Μεσόγειος και το ευρωπαϊκό ενεργειακό τοπίο: τάσεις και προοπτικές».

Στην αμερικανική μεγαλούπολη θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες, πανεπιστημιακούς και με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μανιάτη στην Αθήνα, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, κεντρικός στόχος της επίσκεψης είναι η προσέλκυση επενδύσεων στην ενέργεια, και ειδικότερα στις έρευνες για υδρογονάνθρακες, καθώς και για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Επίσης, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή, θα υπογραμμιστεί ο ρόλος της Ελλάδας ως «όασης ασφάλειας» σε μια ταραγμένη περιοχή ενώ θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για τη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από