Με το που ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης από τον Σέρβο Μίλοραντ Μάζιτς, ο Μίτσελ έφυγε σφαίρα από τον πάγκο του και έτρεξε προς την εστία του Ολυμπιακού.

Το σκηνικό θύμιζε το παιχνίδι με την Μπενφίκα, αφού και σε αυτό ο ισπανός τεχνικός είχε σπεύσει πρώτος απ’ όλους να αγκαλιάσει τον συμπατριώτη του πορτιέρο Ρομπέρτο, που ήταν και χθες ο φύλακας άγγελος της εστίας των πρωταθλητών.

Τουλάχιστον επτά φορές έσωσε τον Ολυμπιακό από την ισοφάριση κρατώντας μια μεγάλη νίκη επί της Γιουβέντους, την πρώτη στην ιστορία των Ερυθρολεύκων επί της Γηραιάς Κυρίας σε ελληνικό έδαφος, αλλά και την πρώτη γενικότερα εντός έδρας επί ιταλικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ισπανός πορτιέρο λες και ήθελε να κρατήσει την πρόβλεψή του: «Θα νικήσουμε με 1-0, με γκολ του Κασάμι» και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει το γκολ του Ελβετού, που απλά το έβαλε με σουτ και όχι με κεφαλιά όπως είχε πει ο Ρομπέρτο. Ομως, έτσι κι αλλιώς αυτό δεν τον χαλάει.

Ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης είχε φροντίσει πάντως να «δέσει» τον Ρομπέρτο για τέσσερα χρόνια με ένα συμβόλαιο – μαμούθ 6.000.000 ευρώ, ανανέωση που είχε ανακοινωθεί στα μεγάφωνα του σταδίου Καραϊσκάκη σε αγώνα με τον Πανιώνιο και πρώτος από όλους πανηγύρισε ο Μίτσελ.

«ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΑ». «Δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι που έπεσα μέσα στην πρόβλεψή μου. Οταν μίλησα στα ιταλικά μέσα είχα πει ότι θα νικήσουμε με γκολ του Κασάμι. Πίστευα στη νίκη, αλλά έπεσα μέσα και στον σκόρερ» τόνισε ο Ισπανός, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά του για τη νίκη: «Είμαι ενθουσιασμένος που κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Η βραδιά ήταν μεγάλη και όταν τέτοιες νύχτες συνοδεύονται από μεγάλες νίκες δεν μπορείς παρά να είσαι ευτυχισμένος» κατέληξε.