Το βρήκα σε ένα σταντ στον χώρο αναμονής του ιδιωτικού ΚΤΕΟ «Autovision KTEOHellas A.E.». Το φυλλάδιο έγραφε «Ποδήλατο ή Αυτοκίνητο…Προτεραιότητα έχει η ασφάλεια». Περιείχε συμβουλές τόσο προς τους οδηγούς αυτοκινήτων όσο και προς τους οδηγούς ποδηλάτων για την συνύπαρξή τους στο δρόμο.

Πρόκειται για μία εξαιρετική και αξιέπαινη πρωτοβουλία για να ενημερωθούν οι οδηγοί αυτοκινήτων και ποδηλάτων. Kάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό από ένα δημόσιο φορέα, την Τροχαία, το Υπουργείο Μεταφορών, τους Δήμους, η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η δηλαδή, για την συνύπαρξη ποδηλάτων και αυτοκινήτων ξεκινάει από έναν ιδιωτικό φορέα.

Δείτε τις συμβουλές:

Το χρήσιμο φυλλάδιο της Autovision KTEOhellas A.E. περιέχει συμβουλές και προς τους οδηγούς αυτοκινήτων:

Αλλά καιπρος τους οδηγούς ποδηλάτων:

Στόχος, όπως τονίζει η ιδιωτική εταιρεία ΚΤΕΟ, είναι η ασφάλεια στους δρόμους. Μπράβο λοιπόν για την ιδέα. Ας την ακολουθήσουν οι υπεύθυνοι του δημοσίου. Τα ποδήλατα στους δρόμους είναι πλέον αρκετά. Και επιτέλους θα πρέπει να ξεκινήσει μία καμπάνια ενημέρωσης.

Οι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter @orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση