Ενστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 6 Αυγούστου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, προανήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ).

Από κοινού με τις άλλες Ομοσπονδίες και Ενώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καλεί τα μέλη της και το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού σε αγωνιστική δράση «στη μάχη της επιβίωσης και της διασφάλισης των όρων ποιότητας της ζωής μας», απάντηση «στην πρόκληση της αυθαιρεσίας και του αυταρχισμού».

Οι λιμενικοί υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτη ένταση το σφυροκόπημα στους ένστολους. Από τη μια αγνοεί επιδεικτικά την απόφαση του Σ.τ.Ε. για τις αντισυνταγματικές πλέον μειώσεις των αποδοχών μας και από την άλλη απροκάλυπτα προχωράει στη βίαιη ανατροπή του καθεστώτος των ασφαλιστικών μας ταμείων, προκειμένου, δια της καταρρεύσεώς τους, να απαλλαγεί από αυτά και να τα σπρώξει στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΠΛΣ, «το περιβόητο πλέον άρθρο 221 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών είναι αυτό που υπογράφει τη θανατική καταδίκη όλων των ασφαλισμένων φορέων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Τα φτιασιδώματα και οι περιγραφές περί «ρήτρας αξιόμαχου» δεν είναι τίποτα περισσότερο από εκθέσεις ιδεών πρόχειρης και κακής επινόησης.

Από την άλλη είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την αποδυνάμωση της ισχύος των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. και του κουρέματος των όσων αυτές επιβάλλουν» καταλήγει η Ομοσπονδία των λιμενικών.