Στο θέμα της αποχώρησής του από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων Εσόδων αναφέρθηκε την Τετάρτη ο Χάρης Θεοχάρης με ανάρτησή του στο Facebook, στον απόηχο δημοσιευμάτων που μιλούσαν για αποπομπή του από την ΓΓΔΕ, λόγω του ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου.

Ο κ. Θεοχάρης επαναλαμβάνει πως παραιτήθηκε από τη ΓΓΔΕ για προσωπικούς λόγους, ενώ αναφερόμενος στη νέα Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου υποστηρίζει πως θα πρέπει να στηριχθεί στο έργο της και να της δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής.

Η σχετική ανάρτηση του κ. Θεοχάρη αναφέρει τα εξής:

«Βλέπω και διαβάζω πολλά σχετικά με τους λόγους παραίτησής μου. Δεν έχουν κανένα νόημα. Παραιτήθηκα για προσωπικούς λόγους.

»Καμία κοινωνία δεν προχωράει αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια. Κοιτάμε τα προβλήματα κατάματα, μαθαίνουμε από τα λάθη μας - αλίμονο αν όχι! - και προχωράμε μπροστά.

»Στην περίπτωσή μου είμαι ευγνώμων πως, προσπάθεια και αποτέλεσμα, εκτιμήθηκαν από όλο το φάσμα των ανθρώπων, από τους απλούς συμπολίτες μας και τους γνώστες των ειδικότερων φορολογικών θεμάτων μέχρι τους επικεφαλείς των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών. Δεν μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο.

»Τώρα υπάρχει μια καινούργια ΓΓΔΕ. Έχει όλα τα εχέγγυα και τις δυνατότητες να πετύχει. Ξέρει τα θέματα και έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Πρέπει να στηριχθεί στο έργο της, να προσπαθήσει πολύ - όπως μπορεί και θέλει - και να της δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής.

»Θα κριθεί και αυτή όπως όλοι μας, όμως ο χρόνος για αυτό δεν είναι τώρα. Τώρα προέχουν οι ευχές - σιδεροκέφαλη Κατερίνα - και η στήριξη.

Από μένα θα έχει όση κρίνει η ίδια αναγκαία. Θα είμαι πάντα στην διάθεσή της.

»Η χώρα έχει ανάγκη μια επιτυχημένη ΓΓΔΕ.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από