Ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε με μεγάλη ταχύτητα 16 παράτυπους μετανάστες, εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου από περιπολικό σκάφος του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή της νήσου «Παναγιά» Οινουσσών Χίου.

Ο τούρκος χειριστής του σκάφους και διακινητής,μόλις αντιλήφθηκε το πλωτό του λιμενικού το εμβόλισε και συνέχισε τη διαδρομή του, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε, συνελήφθη ο Τούρκος χειριστής, ενώ οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Χίο.

Στη διάσωση 10 παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, που βυθίστηκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα βορειανατολικά της Μυτιλήνης, προχώρησε σκάφος του λιμενικού σώματος ενώ τουρκική ακταιωρός που κατέπλευσε στο σημείο αρνήθηκε να παραλάβει τους διασωθέντες και απομακρύνθηκε.

Τέσσερις από τους παράτυπους μετανάστες θεωρώντας ότι θα γινόταν προσπάθεια επιβίβασης τους στην τουρκική ακταιωρό πήδηξαν στη θάλασσα και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες περισυλλογής τους, αρνήθηκαν να επιβιβασθούν.

Λίγο αργότερα στην περιοχή κατέπλευσε πλοίο του λιμενικού το οποίο περισυνέλεξε έναν παράτυπο μετανάστη που κολυμπούσε, ενώ οι υπόλοιποι τρεις περισυνελέγησαν στη συνέχεια από δύο τουρκικές ακταιωρούς που έφθασαν στην περιοχή.

Πλωτό του λιμενικού μετέφερε τελικά τους επτά από τους 10 διασωθέντες μετανάστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τέλος ένας διακινητής και δεκαέξι παράτυποι μετανάστες, συνελήφθησαν στη θαλάσσια περιοχή «Ακρωτήρι» Λέσβου ενώ άλλοι 11 παράνομοι μετανάστες στην περιοχή «Αγιος Γεώργιος» Σύμης.