Η διεύρυνση της εκλογικής βάσης της ΝΔ θα πρέπει να εστιαστεί στο 16,5% που βρίσκεται στα δεξιά της, υποστηρίζει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Επίσης, σημειώνει ότι δεν τον ξάφνιασε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής επιμένοντας ότι οφείλεται στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν.

«Ο στόχος είναι ένας και οι δρόμοι πολλοί. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;» τονίζει.

Εκφράζεται μάλιστα άκρως ειρωνικό τρόπο για την Αριστερά, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ, ενώ επικαλείται ήρωες της Πηνελόπης Δέλτα για να τονίσει ότι δεν έχει αποχωρήσει από την πολιτική.

Στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Τάκης Μπαλτάκος χαρακτηρίζει «ιστορική στιγμή» τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές σημειώνοντας πως «για πρώτη φορά η Αριστερά και η Κεντροαριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες».

«Δεν θα τα καταφέρουν όμως, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ ΤΟ 1945. Θα έχουμε νέα «Συμφωνία της Βάρκιζας». Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα» σχολιάζει με σκωπτικό ύφος.