Τα τουριστικά προϊόντα ολοένα και πληθαίνουν –χρήματα και υγεία να έχει κάποιος για να τα απολαμβάνει. Εν προκειμένω, για να απολαύσει το νέο προϊόν της Four Seasons πρέπει να μη φοβάται τα αεροπλάνα και να διαθέτει 119.000 δολάρια (86.000 ευρώ). Τόσο κοστίζει (κατ’ άτομο) ο γύρος του κόσμου σε έναν μήνα με ένα ιδιωτικό τζετ, που διαμόρφωσε κατάλληλα η καναδική αλυσίδα ξενοδοχείων.

Οι 52 επιβάτες που μπορεί να φιλοξενήσει το τζετ απολαμβάνουν κανονικό κρεβάτι, την κουζίνα των σεφ της αλυσίδας και Wi-Fi εν πτήσει. Οι αεροκρουαζιέρες της Four Seasons θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2015. Και οι «σκάλες» που θα κάνει το αεροσκάφος θα είναι πολλές και μαγευτικές. Θα σταθμεύσει στο Λος Αντζελες, στη Χαβάη, στο Μπαλί για κολύμπι, στην Ινδία για το Ταζ Μαχάλ και στο Πεκίνο για την Απαγορευμένη Πόλη.

Οχι, ελληνικός προορισμός δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα. Δεν πειράζει, όμως, οι επιβάτες του τζετ θα απολαύσουν την «καθ’ ημάς Ανατολή», μια και θα επισκεφθούν την Κωνσταντινούπολη. Για ταπεινότερα πορτοφόλια και φιλότεχνους υπάρχει και ένα άλλο πρόγραμμα της εταιρείας, 16 μόνο ημερών, που κοστίζει 69.000 δολάρια (50.000 ευρώ) και προβλέπει στάσεις στο Μιλάνο για την περίφημη Σκάλα, στην Πράγα για την παρακολούθηση παράστασης του περίφημου Μαύρου Θεάτρου, ακόμη και στην Αγία Πετρούπολη του «κακού» την εποχή αυτή Βλαντίμιρ Πούτιν, για μια βραδιά ενός αξέχαστου μουσικοχορευτικού γκαλά. Οχι, όχι! Οπως εύκολα φαντάζεται κανείς, παράσταση αρχαίου θεάτρου στο Ηρώδειο ή στην Επίδαυρο δεν περιλαμβάνει το πρόγραμμα.