Την ακύρωση της εκπομπής του Star Channel «Στον Ενικό» στην οποία βασικός καλεσμένος θα ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.

Η εκπομπή επρόκειτο να μεταδοθεί την επόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου. Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν δέχθηκε να συμμετάσχει σε μια συζήτηση στην οποία θα απαντούσε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Στην εκπομπή οι προσκλεκλημένοι, εκτός από τις ερωτήσεις του κοινού, καλούνται ενίοτε να τοποθετηθούν και σε ερωτήσεις που υποβάλλουν δημοσιογράφοι.

Οταν ερωτήθηκε, μέσω Twitter, αν ισχύει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν ήθελε ερωτήσεις από δημοσιογράφους, ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε: «Ισχύει.Του ζήτησα εξαρχής να καθίσει απέναντι σε 3 ή 4 δημοσιογράφους,όπως είχα κάνει στο παρελθόν και με τον Αλ.Τσίπρα».

Τι απαντά το ποτάμι

Απαντώντας, Το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι άλλαξε αιφνιδιαστικά η δομή της εκπομπής και, από την πλευρά του δημοσιογράφου, προτάθηκε διαφορετική σύνθεση του πάνελ από αυτή που είχε συμφωνηθεί.

Στην ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρεται:

«Οσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο Star, είχαμε συμφωνήσει με την πρόταση του Νίκου Χατζηνικολάου για μία συνέντευξη, με τους ίδιους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις άλλων πολιτικών αρχηγών στην ίδια εκπομπή (του Αλέξη Τσίπρα στις 14.10.2013, του Πάνου Καμμένου στις 28.10.2013 και του Δημήτρη Κουτσούμπα στις 3.2.2014). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί απαντούσαν στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου και του κοινού που είχε προσκληθεί στην εκπομπή.

» Σήμερα, υπήρξε αιφνιδιαστικά μια νέα πρόταση από την πλευρά των συνεργατών του Νίκου Χατζηνικολάου: ο Σταύρος Θεοδωράκης να δεχτεί ερωτήσεις από πάνελ δημοσιογράφων που θα επέλεγε η εκπομπή και όχι μόνο από το κοινό όπως συνέβη με όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

» Τους εξηγήσαμε ότι αυτού του τύπου η συνέντευξη παραπέμπει στα ντιμπέιτ που ήδη έχουμε προτείνει. Ντιμπέιτ με πολιτικούς αρχηγούς, διακαναλικά, στα οποία θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από διαφορετικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και όχι ντιμπέιτ του ενός, κατ εξαίρεση, από μια εκπομπή, ενός μόνο καναλιού».