«Το να σχολιάζεις έναν προπονητή δημόσια, μετά την απομάκρυνση του, είναι ανέντιμο. Δεν είναι η δουλειά μου να σχολιάζω προπονητές» δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης όταν του ζητήθηκε στην διάρκεια της βράβευσης του για το καλύτερο γκολ της 27ης αγωνιστικής, να σχολιάσει την φυγή του Χουμπ Στέφενς από τον ΠΑΟΚ και την προσφορά του στην ομάδα.

«Αυτά έχει το ποδόσφαιρο: Προπονητές έρχονται και φεύγουν, ποδοσφαιριστές έρχονται και φεύγουν, όμως αυτό που μένει είναι ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα. Εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι και στα ευχάριστα, αλλά και στα δυσάρεστα. Να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την ομάδα για να πετύχουμε τον στόχο μας», προσέθεσε ο Δημ. Σαλπιγγίδης

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, ρωτήθηκε αν το παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό αποτελεί μια νέα αρχή, για να πει: «Όποιο παιχνίδι και να είχαμε μπροστά μας θα ήταν μια νέα αρχή, αφού στο προηγούμενο παιχνίδι, προπονητής ήταν ο κύριος Στέφενς. Τώρα αντιμετωπίζουμε τον πρώτο της βαθμολογίας, ο οποίος με μια νίκη, μπορεί να «κλειδώσει» την κατάκτηση του τίτλου μέσα στην Τούμπα κάτι που δεν θέλουμε να συμβεί, πρώτα από όλα για εμάς και μετά για όλους τους άλλους. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα που έρθει να διεκδικήσει τη νίκη, όπως και εμείς. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Όσον αφορά το τι είδους ΠΑΟΚ θέλει να δει από δω και πέρα ο ίδιος, είπε: «Θέλω ένα ΠΑΟΚ που να κερδίζει. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Πολλοί είναι στεναχωρημένοι με τα τελευταία αποτελέσματα, όμως και εμείς δεν έχουμε σκοπό να μην κερδίζουμε τα παιχνίδια. Κι εμείς στεναχωριόμαστε όταν δεν κερδίζουμε και την Κυριακή, θα κάνουμε μια νέα αρχή με νίκες».

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ρωτήθηκε και για όσα ακούγονται, για κακές σχέσεις του Στέφενς με τους παίκτες μέσα στα αποδυτήρια. «Το να σκαλίζουμε την απομάκρυνση ενός προπονητή, μόνον προβλήματα δημιουργεί» δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Έχω μιλήσει για την αξία του κυρίου Στέφενς. Τώρα ότι περισσότερο σκαλίζουμε, κάνει κακό στην ομάδα και εμείς το αφήνουμε έξω από τα αποδυτήρια. Είμαστε ενωμένοι και προχωράμε με έναν νέο προπονητή. Όσοι θέλουν να κάνουν κακό στον ΠΑΟΚ με φήμες για τις σχέσεις των ποδοσφαιριστών και του προπονητή μέσα στα αποδυτήρια, δεν μας αφορούν. Το θέμα είναι να κερδίζει ο ΠΑΟΚ και να πετύχουμε τους στόχους μας».