«Επανεκκίνηση» των υποψηφιοτήτων της Αθήνας επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας με την ανοιχτή εκδήλωση, όπου θα παρουσιάσει τους υποψηφίους για Δήμο και Περιφέρεια, σήμερα το απόγευμα στο θέατρο Ακροπόλ. Από τη σημερινή εκδήλωση οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούν να στρέψουν το ενδιαφέρον από την περίπτωση του Οδυσσέα Βουδούρη που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ στη Ρένα Δούρου και στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ενώ στην εξέδρα αναμένεται να ανέβει και ο υποψήφιος για τον Δήμο Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας.

Από την άλλη πλευρά αποτελεί ερωτηματικό εάν στο Ακροπόλ εμφανιστεί ο ίδιος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τη στήριξη του οποίου έχουν αναλάβει όλα τα κορυφαία στελέχη που αποτελούν τον στενό πυρήνα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ. Ο ίδιος ο υποψήφιος μάλιστα με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» επιχειρεί σαφώς να προσεγγίσει όσους αντιδρούν στην υποψηφιότητά του –δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος στην περιφέρεια όπου θα εκτεθεί -, υπογραμμίζοντας τα δείγματα γραφής τής εν γένει πολιτικής και κοινωνικής του διαδρομής. Ενα από αυτά είναι ότι ακολούθησε το επάγγελμα του γιατρού «που είναι χρήσιμο παντού» επηρεασμένος από το παράδειγμα του Γκεβάρα ο οποίος επίσης είχε ξεκινήσει ως γιατρός. «Αργότερα του αφιέρωσα το διδακτορικό μου» αποκάλυψε ο Οδυσσέας Βουδούρης. Σαφώς υπέρ της υποψηφιότητας, με πυρά προς την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, εμφανίστηκε και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Νίκος Παππάς («Real News»), ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που θεωρούν λάθος να «αποσυρθεί» ο υποψήφιος. Στην ίδια γραμμή τάσσονται ακόμη και ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας. Από την άλλη πλευρά, στελέχη της πλειοψηφίας και κάποια στελέχη της μειοψηφίας εκτιμούν ότι ακόμη και τώρα θα ήταν καλύτερα να μην επέμενε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση Βουδούρη καθώς υπάρχει σχεδόν καθολική αντίδραση στην οργανωμένη βάση της Πελοποννήσου.

ΨΑΧΝΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ. Και ενώ η Κουμουνδούρου αναζητεί διέξοδο στον γόρδιο δεσμό της Πελοποννήσου και προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα, φωνές όπως του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου θέτουν ευρύτερο ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας στο εσωτερικό του κόμματος. Παρόμοια κριτική άσκησε μέσω της «Αυγής» και ο εκ της πλειοψηφίας προερχόμενος, μέλος της ΚΕ, Αλκης Ρήγος, ενώ εμφανίστηκε και κείμενο στο ίδιο μήκος κύματος που υπογράφουν οι «ανένταχτοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ» (Β. Αγγελόπουλος, Αντ. Μαούνης, Γ. Πάνου).

Οι τελευταίοι μάλιστα ζητούν ευθέως από όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν αυτοδιοικητική ψήφο «να παραιτηθούν πριν από την εκλογή τους».
Στήριξη κορυφαίων

Τη στήριξη Βουδούρη έχουν αναλάβει όλα τα κορυφαία στελέχη που αποτελούν τον στενό πυρήνα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ