Στο εξάμηνο που διανύουμε η Ελλάδα πρέπει να κάνει πραγματικά τη στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό», υπογράμμισε, «θα είναι και η έμπρακτη αποστομωτική απάντηση στα νέα ρεύματα ευρωσκεπτικισμού που αναπτύσσονται», ενώ παρατήρησε πως «στο εξάμηνο που διανύουμε θα κριθούν και η αξιοπιστία και το μέλλον της Ευρωζώνης, καθώς η Ελλάδα είναι το «εργαστήριο» της σύνθετης ευρωπαϊκής κρίσης».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «χρειάζεται μια νέα αντίληψη για την Ευρώπη, μια νέα αφήγηση που δεν θα είναι ταυτισμένη με τις πολιτικές λιτότητας, την ανεργία και την κρίση, και βελτίωση της αρχιτεκτονικής του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει έλλειμμα αντανακλαστικών στην Ε.Ε. που πρέπει να καλυφθεί και να αντικρουστεί ο ευρωσκεπτικισμός, είτε είναι ακροδεξιός, είτε κλασικός συντηρητικός, είτε μιας δήθεν ριζοσπαστικής, αλλά κατά βάθος βαθιά συντηρητικής αριστεράς που θέλει να διατηρήσει το στάτους κβο».

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι και αυτή η Προεδρία της ΕΕ θα είναι επιτυχημένη όπως οι προηγούμενες και εξήρε τη συμβολή της ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη στη διοργάνωση του συνεδρίου του Economist στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από