Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε χθες την πρώτη γνωριμία με τους νέους συμπαίκτες του στη Φούλαμ και τον τεχνικό Ρενέ Μιούλενστιν, ο Βάις συνεχίζει την καριέρα του στη Λεκβίγια του Κατάρ, ενώ ο Μίτσελ ετοιμάζει τα πλάνα του στον Ολυμπιακό με τους Παραγουανούς Νέλσον Βαλντές και Ερνάν Πέρες.

Ο Μήτρογλου υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της μεταγραφής του από τη Φούλαμ. Ο πρώην Ερυθρόλευκος αισθανόταν χθες στο Λονδίνο πιο βολικά δίπλα στον αρχηγό της Εθνικής Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή του.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του 31χρονου παραγουανού διεθνούς φορ Νέλσον Βαλντές για έξι μήνες, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Επομένως ο Βαλντές θα δώσει εξετάσεις με την αγωνιστική πορεία του και αν κριθεί ικανός, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει τα δικαιώματά του από την Αλ Τζαζίρα.

Πάντως, ο ίδιος προσπάθησε να κερδίσει τον κόσμο του Ολυμπιακού με τις πρώτες δηλώσεις του να έχουν εξόχως επικοινωνιακό χαρακτήρα: «Ανυπομονώ να σκοράρω. Δεν ξέρω ακόμα πώς θα πανηγυρίσω, πάντα όμως κάνω κάτι ιδιαίτερο. Ελπίζω να πανηγυρίσω με μεγάλο πάθος πολλά γκολ στον Ολυμπιακό. Εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζω γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετικό από αυτό στην υπόλοιπη Ευρώπη, μοιάζει πιο πολύ με αυτό της Νότιας Αμερικής λόγω του πάθους που έχουν οι οπαδοί. Υπόσχομαι πολλή δουλειά, μεγάλη προσπάθεια και θα γίνω θυσία για την ομάδα» τόνισε στο Olympiacos ΤV o Βαλντές.

Εν τω μεταξύ ο συμπατριώτης του Ερνάν Πέρες υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει τα δικαιώματα του 25χρονου παραγουανού διεθνούς εξτρέμ (διαθέτει ιταλικό διαβατήριο) έναντι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ από τη Βιγιαρεάλ.

Ο Πέρες αγωνίζεται στο Κίτρινο Υποβρύχιο από τον Σεπτέμβριο του 2009. Στη β’ ομάδα είχε 68 συμμετοχές, έχοντας σημειώσει 8 γκολ στη Σεγούντα Ντιβισιόν. Στην πρώτη ομάδα προωθήθηκε τη σεζόν 2011-2012. Την προηγούμενη σεζόν ήταν συμπαίκτης του πρώην Ερυθρόλευκου Ολοφ Μέλμπεργκ. Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 13 ματς και έχει σημειώσει ένα γκολ στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ο Μίτσελ προτίμησε τους δύο Παραγουανούς, καθώς τους γνωρίζει πολύ καλά από τη θητεία τους στην Ισπανία. Το ζητούμενο για τον 50χρονο κόουτς είναι να καλύψουν με επιτυχία τις θέσεις των Μήτρογλου, Βάις και να μην ψάχνει ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι νέο σέντερ φορ και νέο εξτρέμ.

Σφήνα η Γουέστ Χαμ

Οπως μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το Sky Sports, η Γουέστ Χαμ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Κώστα Μήτρογλου με στόχο να του αποσπάσει την υπογραφή! Τα Σφυριάεπιχειρούν να κάνουν το κόλπο γκρόσο την τελευταία στιγμή των μεταγραφών για να αρπάξουν από τη Φούλαμ τον 26χρονο διεθνή φορ. Οπως και να έχει σήμερα θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση της μεταγραφής του Μήτρογλου.