Η είδηση είναι σχετικά παλιά: οι δύο λαϊκές αγωνίστριες της Βουλής Ζωή (Κωνσταντοπούλου) και Ραχήλ (Μακρή) (συνέπηξαν συμμαχία υπεράσπισης της γυναικείας τιμής και αξιοπρέπειας, στον απόηχο της ιλαροτραγωδίας στα κάγκελα της ΕΡΤ. Θα υποβάλουν αγωγές αποζημίωσης κατά των ανδρών που (θεωρούν ότι) προσβάλλουν τις γυναίκες - αγωγές ύψους 200.000 ευρώ. Το νέο είναι ότι συνέρχεται σήμερα στη Βουλή η Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων, στην οποία προΐσταται μια άλλη αγωνίστρια, της λαϊκής Δεξιάς αυτή, η περίφημη Κατερίνα Παπακώστα, προκειμένου να εξετάσει το όλο θέμα, διότι η ένταση με την οποία έχει τεθεί από τις δύο άλλες συναγωνίστριες έχει διχάσει τις γυναίκες βουλευτές.
Θεώρησα σωστό, προκειμένου να ενημερωθώ για το μείζον αυτό θέμα, να αναζητήσω την αγωνίστρια Κατερίνα (Παπακώστα), πλην όμως εκείνη δεν μου έκανε την τιμή να συνομιλήσει μαζί μου -πιθανόν επειδή δεν θέλει να ανακατεύονται σε γυναικεία ζητήματα άνδρες. Τα έχουν αυτά οι φεμινίστριες, οπότε δεν της το «κρατάω» παρά δείχνω κατανόηση.
Αναζήτησα λοιπόν μια πιο ψύχραιμη (λέμε τώρα) ματιά, της φίλης Φωτεινής «μη σε πιάσω στο στόμα μου» Πιπιλή. Τη βρήκα στο Στρασβούργο. Δήλωσε άγνοια για το γεγονός (της σύγκλησης της Επιτροπής, το άλλο με τις αγωγές από το αγωνιστικό δίδυμο Ζωή - Ραχήλ το γνώριζε). Αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να τοποθετηθεί. Μεταφέρω ως έχουν όσα μου είπε: «Θεωρώ πολύ ρατσιστικό, αντιφεμινιστικό και σοβαρή διάκριση εις βάρος των γυναικών το να ζητάμε την προστασία της Δικαιοσύνης όταν μας προσβάλλουν οι άνδρες και όχι όταν μας προσβάλλουν οι ίδιες οι γυναίκες με τη στάση και την συμπεριφορά τους»!..
Πριν συνέλθω από την τοποθέτηση της ποιήτριας, με αποτελείωσε με το αίτημα που διατύπωσε (και θα το επαναδιατυπώσει, όπως μου αποκάλυψε, και ενώπιον του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη): «Να συσταθεί αστυνομία αισθητικής» η οποία να αστυνομεύει τους βουλευτές.
- Με τι αντικείμενο; αποτόλμησα την ερώτηση.
- Για τη συμπεριφορά πολλών από εμάς. Από αυτόν ή αυτήν που καπνίζει και σβήνει το τσιγάρο στο πάτωμα του Περιστυλίου μέχρι τον άλλον που φτύνει κάτω και μέχρι κάτι συναδέλφισσες που είναι ντυμένες... τσιγκολελέτες!
Συνηγορώ. Ανεπιφύλακτα...
Μια φορά κι έναν καιρό...
Την ίδια ώρα στην Κεφαλονιά ο πρόεδρος Αντώνης έδινε ρεσιτάλ «επιτόπου» πρωθυπουργού, με τα κλασικά: χωρίς γραβάτα, συσκέψεις αρμοδίων και παρατρεχαμένων, καθησυχαστικές δηλώσεις στις κάμερες, παροχές ανακούφισης των σεισμοπλήκτων και συγκινητικές συνομιλίες με γιαγιάδες. Φορούσε κατά περίπτωση σακάκι ή μπουφάν, διότι είναι χειμώνας. Αν ήταν καλοκαίρι θα είχε ασφαλώς σηκωμένα μανίκια και ένα κουμπί ανοιχτό στο πουκάμισο - το έχουμε ξαναδεί το έργο «επιτόπου».
Επειδή ακριβώς τα έχουμε ξαναδεί όλα αυτά, το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου καλόν είναι να μην παραμυθιάζει τον κόσμο: διέσπειρε, ας πούμε, ότι ο πρόεδρος Αντώνης αποφάσισε τελευταία στιγμή και ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν σε διαδικασία προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Αθήνας να κάνει παράκαμψη και να προσγειωθεί στην Κεφαλονιά. Το όλο παραμύθι έλαβε - από τους ίδιους κύκλους - τον τίτλο «Σαμαράς από τα παλιά».
Λυπάμαι που θα τους το χαλάσω, αλλά ορισμένοι εξ ημών γνωρίζαμε ήδη από τις 4.30 το απόγευμα ότι θα πήγαινε Κεφαλονιά - μας το είχε αναγγείλει κυβερνητικό στέλεχος. Αρα αυτά τα ανατριχιαστικά, έστριψε το αεροπλάνο και αντί Αθήνα προσγειώθηκε Κεφαλονιά έπειτα από εντολή του «επιτόπου» πρωθυπουργού, είναι ένα παραμύθι και τίποτε περισσότερο.
Επίσης, ας του πει κάποιος του προέδρου Αντώνη ότι το «έδωσα εντολή στον τάδε υπουργό» (εν προκειμένω της Παιδείας να μεταστεγάσει ορισμένα σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό) δεν είναι και πολύ σικ, ούτε για τον ίδιο ούτε για τον υπουργό του: αν ο υπουργός δεν καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει σε μια τέτοια περίπτωση όπως ο σεισμός και χρειάζεται εντολή «άνωθεν» τότε δεν κάνει για υπουργός. Και αν δεν κάνει για υπουργός, αφού δεν μπορεί να σκεφθεί και να επιλύσει το αυτονόητο, τότε δεν ευθύνεται αυτός που είναι υπουργός, αλλά εκείνος που τον τοποθέτησε και τον διατηρεί στη θέση του. Αυτά...
Global Γιώργος, σαν ροκ σταρ
Σε ένα άλλο επίπεδο τώρα, ο global Γιώργος εξακολουθεί να κάνει «ζημιές» διεθνώς. Χθες δημοσιεύθηκε περισπούδαστο άρθρο του στο αμερικάνικο CNBC με τίτλο «Η ανισότητα απειλεί τη δημοκρατία» -ένα ακόμη θέμα από αυτά που παίζει στα δάχτυλα, και για τα οποία κόσμος και κοσμάκης πληρώνει για να τον ακούσει να τα εκθέτει. Αλλού, φυσικά, διότι ουδείς προφήτης στον τόπο του - αυτό πια το γνωρίζει ο καθένας.
Για να ζηλέψουν οι εχθροί του, θα αναφέρω εδώ πληροφορία άρτι αφιχθείσα εκ Λονδίνου ώστε να αντιληφθούν όλοι ότι ο άνθρωπος έχει παντού (αλλού, επισημαίνω) υποδοχή ροκ σταρ! Τη Δευτέρα, λοιπόν, μιλάει στην περίφημη LSE (London School of Economics) για την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την κρίση στην Ελλάδα και όλα τα συναφή, και τα εισιτήρια της εκδήλωσης εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες τη Δευτέρα που μας πέρασε! Μέχρις ενός.
Να τα βλέπουν αυτά εκείνοι που δεν μπορούν να μιλήσουν ούτε σε σύλλογο κυριών για την προστασία απόρων κορασίδων...
Ο μουλάς και τα τριφασικά ράσα
Εμείς πάλι στην Ελλάδα κάνουμε σοβαρές προσπάθειες να μεταβληθεί η χώρα σε ένα θεοκρατικό καθεστώς ανάλογο εκείνου του Ιράν. Το αναφέρω με αφορμή το βίντεο που κυκλοφορεί από την... ηλεκτροφόρα τριφασική ομιλία του δεσπότη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως ονόματι Ιερεμία (καθόλου Ιερεμίας, εξ όσων διαπίστωσα) με την οποία καλεί τους χριστιανούς να μην ψηφίσουν τον Τσίπρα επειδή το αριστερό αγόρι έχει δηλώσει άθεος, δεν βάφτισε το μωρό του στην εκκλησία και άλλα τέτοια που προκαλούν την αγνή ψυχή κάθε τίμιου ρασοφόρου. Παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω δεσπότης είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, θεωρώ ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την προκλητική ανάμειξη της Εκκλησίας στην πολιτική αντιπαράθεση. Την άλλη εβδομάδα συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και νομίζω ότι είναι ευκαιρία να βάλει το θέμα ο σεμνός Αρχιεπίσκοπος.
Οσον αφορά τώρα αυτόν τον «άγιο» Ιερεμία, αν μου επιτρέπει η σεβασμιότητά του (τέλος πάντων, επιτρέπει δεν επιτρέπει εγώ θα το πω), έχω να παρατηρήσω ότι έτσι όπως τον είδα να ωρύεται ως αυθεντικό ταλέντο μουλά να είναι σίγουρος ότι επιτυγχάνει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα: στέλνει κόσμο στον Τσίπρα, δεν τον αποτρέπει...
Και κάτι ακόμη, «άγιέ» μου: σημασία δεν έχει αν πιστεύει κάποιος, σημασία έχει να σέβεται και να αποδέχεται τι πιστεύεις εσύ. Κατανοητό;
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από