Εναν κώδικα εμπιστοσύνης που θα τους επιτρέψει να συμπορευτούν στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές χωρίς αναταράξεις και παρεξηγήσεις αναζητούν στο ΠαΣοΚ και στους 58 λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση του Βαγγέλη Βενιζέλου με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Τόσο στη Χαριλάου Τρικούπη όσο και στην πρωτοβουλία των 58 συνειδητοποιούν ότι η συμπαράταξη είναι μια υπόθεση που απαιτεί χειρουργικούς χειρισμούς, που θα διασφαλίσουν τη διατήρηση ευαίσθητων ισορροπιών με σεβασμό προς τις απαιτήσεις της κάθε πλευράς.

Η τελευταία εστία… γκρίνιας δημιουργήθηκε μάλιστα εξ αφορμής των όσων είπε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος στην εκδήλωση των 58 στην Κηφισιά για όσους πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και νοσταλγούν το ΠαΣοΚ του ’80.

Η συγκεκριμένη αναφορά του στελέχους της ΔΗΜΑΡ ενόχλησε πολλά στελέχη του Κινήματος, σε σημείο που η Χαριλάου Τρικούπη να αφήνει να εννοηθεί μέσω κύκλων της ότι η συμπεριφορά του κ. Παπαδόπουλου και οι υπαινιγμοί του για το ΠαΣοΚ δείχνουν αμετροέπεια.

Ολα τα αγκάθια, μικρά ή μεγαλύτερα, στη συνεργασία όσων συμμετέχουν στο εγχείρημα θα μπουν στο τραπέζι της συζήτησης πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνάντησης του Βαγγέλη Βενιζέλου και αντιπροσωπείας των 58.

Νωρίτερα η συντονιστική γραμματεία της πρωτοβουλίας των 58 θα κάνει ακόμη μία σύσκεψη προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση και να καθορίσει τη στάση της Παράταξης απέναντι στη Χαριλάου Τρικούπη.

Και από τις δύο πλευρές εκτιμούν ότι άμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν τα οργανωτικά ζητήματα που σχετίζονται με την Ελιά, ούτως ώστε τα πράγματα να μπουν σε μία κατεύθυνση και να στραφούν προς την ουσία της πολιτικής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Εξ αυτού του λόγου ετοιμάζεται πυρετωδώς και το πρόγραμμα της Ελιάς προκειμένου σε κάθε εκδήλωση να παρουσιάζονται κάποιοι βασικοί του άξονες και να αντιλαμβάνονται οι πολίτες τι ακριβώς πρεσβεύει το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σχηματιστεί η κοινή οργανωτική επιτροπή της Ελιάς που θα προετοιμάσει τη συνδιάσκεψή της. Ως γνωστόν, σε αυτή καλούνται να συμμετάσχουν μετά το άνοιγμα Βενιζέλου όλα τα κόμματα και οι κινήσεις της Κεντροαριστεράς, μηδενός εξαιρουμένου.

Ηδη ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα ανταποκρίθηκε με θετικό τρόπο, γεγονός που χαιρέτισε χθες ο Νίκος Μπίστης προσπερνώντας την άποψη που έχει διατυπώσει ο πρώην υπουργός για τους 58.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη του ΠαΣοΚ βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ δεν αποκλείεται να ανακτήσουν επαφή και με την Αννα Διαμαντοπούλου ζητώντας της μέσω του Δικτύου της να στηρίξει το εγχείρημα.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ.Από το ΠαΣοΚ πιστεύουν ότι ακόμη και η σύνθεση των πάνελ στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι 58 θα πρέπει ενδεχομένως να είναι πιο αντιπροσωπευτική.

Σ’ αυτό το σημείο εντοπίζεταιμια δυσαρέσκεια για το γεγονός πως στο πάνελ της Κηφισιάς υπήρχαν δύο στελέχη της ΔΗΜΑΡ αλλά κανένα του ΠαΣοΚ