Δεν ξέρω αν πρέπει να το εκλάβω ως θετικό οιωνό, αλλά στη χθεσινή διεθνή ειρηνευτική Διάσκεψη για τη Συρία στο Μοντρέ της Ελβετίας ο Βαγγέλης Βενιζέλος καθόταν ανάμεσα στον γάλλο (Λοράν Φαμπιούς) και τον γερμανό (Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ) ομόλογό του. Ακριβώς απέναντι μου λένε ότι κάθονταν ο Τζον Κέρι, ο Αχμέτ Νταβούτογλου και ο εκπρόσωπος της Αγίας Εδρας. Κατά τα λοιπά, ο Μπαν Κι Μουν ευχαρίστησε τον Βενιζέλο για την παρέμβαση της Αθήνας, η οποία επέτρεψε τον ανεφοδιασμό στο Ελ. Βενιζέλος του αεροσκάφους που μετέφερε τον σύρο υπουργό Εξωτερικών στο Μοντρέ.
Μένω στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος είχε κάποιες ενδιαφέρουσες συναντήσεις επί ελβετικού εδάφους. Αναφέρομαι στην εκτενή συζήτηση που είχε με τον Σεργκέι Λαβρόφ (φωτογραφία). Μαθαίνω ότι σε αυτήν συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί ο θεσμός της Ολυμπιακής Εκεχειρίας κατά την ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Πάντως, δεν είμαι ο μόνος που παρατήρησε ένα κάποιο άνοιγμα της ελληνικής πλευράς προς τη Ρωσία.
Το αναφέρω επειδή τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης βρίθουν αναφορών σε όσα είπε από τις Βρυξέλλες ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
Για την ακρίβεια, υπογραμμίζουν το γεγονός ότι ο Βενιζέλος είπε πως η Ρωσία έσωσε την Ουκρανία από την οικονομική καταστροφή αγοράζοντας ουκρανικά ομόλογα ύψους 15 δισ. δολαρίων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από